5 καλοί τρόποι συμπεριφοράς που πρέπει να ακολουθούμε σε μπαρ και εστιατόρια
Τα don’ts και τα dos σε ένα επίσημο ραντεβού
Όχι ότι θα σου πούμε εμείς τι θα κάνεις και πως θα συμπεριφερθείς σε μια έξοδο, αλλά μερικές φορές το να γνωρίζουμε καλούς τρόπους συμπεριφοράς μπορούν να μας βγάλουν από την δύσκολη θέση και να μας βοηθήσουν να αφήσουμε μια εξαιρετικά καλή εντύπωση.
Καλώς ή κακώς, ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε σε έναν χώρο είναι καθοριστικός, ειδικά αν θέλουμε να κερδίσουμε ένα πρόσωπο. Γι’ αυτό και εμείς αναζητήσαμε όσα πρέπει να γνωρίζεις για την επόμενη επίσημη έξοδο σου σε ένα εστιατόριο ή μπαρ:
Μην αφήνεις αντικείμενα σου πάνω στο τραπέζι
Κλειδιά, πορτοφόλι, κινητό, και ένα σωρό ακόμη αντικείμενα, μπορεί να τα ακουμπάμε πάνω στο τραπέζι με το που φτάνουμε, όμως δεν έχουν θέση εκεί. Σε ένα πιο επίσημο δείπνο, κάτι τέτοιο είναι λάθος. Το τραπέζι είναι αμιγώς για το φαγητό και τα ποτά, οτιδήποτε άλλο καλό θα ήταν παραμένει στην τσάντα μας, ή έστω ακουμπισμένα εκτός τραπεζιού.
Φρόντισε όσο μπορείς να αφήνεις φιλοδώρημα
Η συμπεριφορά σου προς το προσωπικό είναι το σημείο κλειδί. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε αγένειες, απαιτητικό ύφος και υποτίμηση. Οτιδήποτε άλλο πέρα από ευγένεια και σεβασμό προς τα άτομα που μας εξυπηρετούν, δεν είναι αποδεκτό. Επίσης μη ξεχνάς το φιλοδώρημα, καθώς δείχνει έμπρακτα τον σεβασμό, αλλά και την ευχαρίστηση.
Μη σηκώνεις από το τραπέζι το μενού
Πολλές φορές μπορεί να βρεθούν στα χέρια μας μεγάλοι κατάλογοι, τους οποίους σηκώνουμε να διαβάσουμε κρύβοντας το πρόσωπο μας. Σύμφωνα με τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς όμως, κάτι τέτοιο είναι εντελώς λάθος. Ο κατάλογος μένει πάντα πάνω στο τραπέζι και τον διαβάζουμε από εκεί.
Όταν πας τουαλέτα μη μας ενημερώνεις για τον λόγο
Αυτό το “πάω να κατουρήσω”, ξέχνα το. Σε περίπτωση που θες να πας στο μπάνιο, μπορείς να πεις ένα “με συγχωρείς” ή “επιστρέφω αμέσως” και να κάνεις τη δουλειά σου. Για κανέναν λόγο μην μας ενημερώσεις γιατί επισκέπτεσαι το μπάνιο, ακόμη και αν είναι απλά για να πλύνεις τα χέρια σου.
“Δεν μας νοιάζει αν ξέρεις τον ιδιοκτήτη”
Αυτό μπορεί να μην το βρήκαμε σε κάποια λίστα με καλούς τρόπους συμπεριφοράς, αλλά σίγουρα καλό θα ήταν να το κοιτάξεις.
Έχουμε κουραστεί να ακούμε από άτομα πως γνωρίζουν τον ιδιοκτήτη του μπαρ ή του εστιατορίου, αφήνοντας να εννοηθεί πως έχουν καλύτερη μεταχείριση. Πραγματικά δεν μας αφορά και επίσης δείχνει αλαζονεία, δίνοντας μας άχρηστες πληροφορίες.