5 λόγοι που το ελαιόλαδο είναι το καλύτερο λάδι για μασάζ μωρών

5 λόγοι που το ελαιόλαδο είναι το καλύτερο λάδι για μασάζ μωρών
5 λόγοι που το ελαιόλαδο είναι το καλύτερο λάδι για μασάζ μωρών

Ποιο λάδι χρησιμοποιείτε για να κάνετε μασάζ στο μωρό σας; Μάθετε το καλύτερο λάδι για μασάζ μωρών σε αυτό το άρθρο.Το μασάζ ενός μωρού είναι σημαντικό για να τονώσει τους μυς του και να τους βοηθήσει να δυναμώσουν. 

Πρέπει να έχετε ακούσει παππούδες και γιαγιάδες να δίνουν έμφαση στο μασάζ σε ένα βρέφος που έχει μόνο σκοπό να ενισχύσει τα αδύναμα και αναπτυσσόμενα οστά και τους μύες του. Τώρα έρχεται μια άλλη σημαντική πτυχή του μασάζ μωρών που είναι το καλύτερο λάδι για μασάζ μωρών. 

Δεν είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λάδι για μασάζ, αλλά επιλέξτε ένα που τους παρέχει την απαραίτητη θρέψη. Το μασάζ με ένα καλό λάδι κάνει το δέρμα του μωρού απαλό. Αυτές τις μέρες, οι περισσότερες μητέρες χρησιμοποιούν παιδικά έλαια που κατασκευάζονται από διάφορες εταιρείες φροντίδας μωρών, καθώς αυτά είναι εύκολα διαθέσιμα και διαφημίζονται ως ευεργετικά. 

Αλλά προτείνουμε τη χρήση φυσικών ελαίων για αυξημένα οφέλη. Το ελαιόλαδο για μασάζ μωρών είναι εξαιρετικό γιατί πρώτον, έχει άφθονη βιταμίνη Ε και δεύτερον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλες τις εποχές του χρόνου χωρίς να ανησυχείτε για παρενέργειες στο δέρμα.

Οφέλη του μασάζ ελαιόλαδου για μωρά

Το ελαιόλαδο είναι ένα ισχυρό φυσικό έλαιο που μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για το δέρμα, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος του ερασιτέχνη νεογέννητου. Εδώ είναι μερικά από τα κύρια οφέλη του μασάζ μωρών με ελαιόλαδο :

Ενυδάτωση

Το δέρμα του μωρού είναι πολύ απαλό και για να το διατηρήσετε, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο, καθώς είναι πλούσιο σε ενυδατικές ιδιότητες. Το ελαιόλαδο έχει ενυδατικό παράγοντα που ονομάζεται σκουαλένιο που εξασφαλίζει την ενυδάτωση του δέρματος. Το δέρμα του μωρού παραμένει απαλό και ελαστικό μετά το μασάζ με ελαιόλαδο. 

Ελαιόλαδο για μασάζ μωρών το καλοκαίρι

Τα καλοκαίρια είναι γνωστά για τη ζεστασιά και έτσι, πολλοί γονείς αποφεύγουν να κάνουν μασάζ με λάδι σε μωρά αυτή την εποχή. Αυτό είναι λάθος καθώς το μασάζ είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ανάπτυξη του μωρού. Το ελαιόλαδο είναι εξαιρετικό για καλοκαιρινή χρήση καθώς δεν κάνει το δέρμα πολύ λιπαρό. 

Ωστόσο, η ποσότητα του λαδιού που χρησιμοποιείται για το μασάζ εξαρτάται από την εποχή. Χρησιμοποιήστε μικρότερη ποσότητα το καλοκαίρι και μεγαλύτερη ποσότητα το χειμώνα. Το δέρμα ξηραίνεται και αφυδατώνεται κατά τους χειμώνες περισσότερο σε σύγκριση με τα καλοκαίρια.

Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα σε βρέφη και νήπια καθώς η χρήση πάνας για μεγάλο χρονικό διάστημα προκαλεί εξανθήματα. Δεδομένου ότι δεν μπορείτε να αποφύγετε τις πάνες καθώς είναι πολύ βολικές στο χειρισμό των μωρών, μπορείτε να καταπραΰνετε τα εξανθήματα της πάνας με ελαιόλαδο. Υπάρχουν πολλές φαρμακευτικές κρέμες εξανθήματος στην αγορά, αλλά γιατί να τις χρησιμοποιείτε όταν έχετε μια φυσική λύση για το πρόβλημα.

Το κάλυμμα της κούνιας είναι μια δερματική πάθηση κατά την οποία το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής ενός μωρού γίνεται ξηρό και ξεφλουδισμένο. Αν δείτε ξεφλουδισμένο τριχωτό της κεφαλής του παιδιού σας, το μασάζ με ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει στο πρόβλημα. 

Το ελαιόλαδο είναι χρήσιμο στη χαλάρωση της κρούστας που σχηματίζεται από το καπάκι της κούνιας. Κάντε μασάζ στο κεφάλι του μωρού με ελαιόλαδο και αφήστε το για περίπου μία ώρα. Λούστε το μωρό, σαμπουάν και χτενίστε για να εξαφανίσετε τις νιφάδες.

Βοηθά να έχετε έναν καλό ύπνο 

Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να κοιμούνται καλά, καθώς αυτό τονώνει τη συνολική ανάπτυξη του εγκεφάλου και του σώματός τους. Όλοι γνωρίζουμε ότι το μασάζ σώματος είναι εξαιρετικά χαλαρωτικό καθώς ανοίγει την ένταση στους μυς. 

Ακριβώς όπως το πώς οι ενήλικες απολαμβάνουν το μασάζ και κοιμούνται ειρηνικά μετά από αυτό, έτσι και τα μωρά κοιμούνται καλά μετά τη συνεδρία μασάζ με λάδι. Το ελαιόλαδο που είναι ένα ήπιο λάδι δεν αισθάνεται βαρύ και έτσι βάζει το μωρό σας σε βαθύ ύπνο.

Ευεργετικό για τα μαλλιά

Τέλος, όταν κάνετε μασάζ στο μωρό σας με λάδι, κάνετε μασάζ και στα μαλλιά του, σωστά; Δεν υπάρχει τίποτα τόσο καλό όσο το ελαιόλαδο για τα μαλλιά. Λόγω της άφθονης βιταμίνης Ε που βρίσκεται στο ελαιόλαδο, βοηθά στην ανάπτυξη και την αναζωογόνηση των μαλλιών. Γονείς λοιπόν, αν θέλετε το μωρό σας να έχει υγιή και λαμπερά μαλλιά, κάντε του μασάζ με ελαιόλαδο από την αρχή. 

Συμπέρασμα

Έχετε μάθει για τις χρήσεις και τα οφέλη του ζωντανού λαδιού για μασάζ μωρών, αλλά πρέπει επίσης να επισημάνουμε ορισμένες προφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν. 

Εάν το μωρό σας αισθάνεται ερεθισμένο μετά την εφαρμογή ελαιολάδου, μην το χρησιμοποιήσετε. Συμβουλευτείτε έναν παιδίατρο σχετικά με την αλλεργία ή οποιοδήποτε άλλο θέμα που είναι σπάνιο αλλά δυνατό με την εφαρμογή ελαιολάδου.

Image credits- freepik