6 ασυναίσθητα λάθη που κάνεις και δεν βλέπεις αποτέλεσμα στην περιποίηση του προσώπου σου

6 ασυναίσθητα λάθη που κάνεις και δεν βλέπεις αποτέλεσμα στην περιποίηση του προσώπου σου
Από την υπερβολική απολέπιση μέχρι τη χρήση λάθος προϊόντων, αυτές οι πρακτικές μπορεί να επιδεινώσουν το δέρμα σου.

Ολες θέλουμε καλύτερο και πιο υγιές δέρμα. Δεν είναι τόσο περίπλοκο ή ακριβό όσο νομίζεις. Πολλές τάσεις περιποίησης δέρματος μπορεί να σε κάνουν να πιστεύεις ότι το καθαρό δέρμα χωρίς ατέλειες επιτυγχάνεται μόνο μέσω πλαστικής χειρουργικής, ενέσεων ή θεραπειών περιποίησης δέρματος πολλών σταδίων που κοστίζουν μια περιουσία, αλλά αυτό στην πραγματικότητα δεν είναι αλήθεια. Ενώ η φύση του δέρματός μας εν μέρει εξαρτάται από τη γενετική, η ρουτίνα περιποίησής του προσώπου μας μπορεί πραγματικά να κάνει μια αξιοσημείωτη διαφορά.

6 ασυναίσθητα λάθη που κάνεις και δεν βλέπεις αποτέλεσμα στην περιποίηση του προσώπου σου

Αλλά μπορεί να σαμποτάρεις εσύ η ίδα -άθελά σου- τις πιθανότητες να αποκτήσεις λαμπερό δέρμα,ειδικά εάν αυτές οι συνήθειες λειτουργούν εναντίον σου. Ευτυχώς, όταν ξέρεις τι λάθος κάνεις, μπορείς να εφαρμόσεις καλύτερες συνήθειες.

1. Δεν πλένεις το πρόσωπό σου πριν πας για ύπνο

Όταν είσαι πραγματικά κουρασμένη, είναι δελεαστικό να παραλείψεις το πλύσιμο του προσώπου σου όταν το μόνο που θες  είναι να πέσεις στο κρεβάτι. Αλλά δεν είναι καλή ιδέα για το δέρμα σου ειδικά αν είσαι μακιγιαρισμένη. Επίσης ένα από τα χειρότερα λάθη που κάνεις είναι ότι χρησιμοποιείς απλώς μαντηλάκια ντεμακιγιάζ ως πλύσιμο προσώπου κάθε μέρα.

2. Υπερ-απολέπιση με σκληρά scrub

6 ασυναίσθητα λάθη που κάνεις και δεν βλέπεις αποτέλεσμα στην περιποίηση του προσώπου σου

Είναι εύκολο να τρελαίνεσαι με τα απολεπιστικά scrub, ειδικά όταν το δέρμα σου είναι κουρασμένο ή ξηρό. Αλλά θα μπορούσε να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Η απολέπιση μπορεί να προκαλέσει μικροσκοπικά σκισίματα στο δέρμα και μπορεί να βλάψει τον φυσιολογικό δερματικό φραγμό του δέρματος. Η απολέπιση εξακολουθεί να είναι σημαντική αλλά με μέτρο.

3. Παράλειψη καθημερινού αντηλιακού

Χρειάζεσαι πραγματικά αντηλιακό κάθε μέρα,ναι, ακόμα και όταν έχει συννεφιά, βρέχει ή χιονίζει. Η έκθεση στον ήλιο προκαλεί ηλιακές κηλίδες, βλάβες στο δέρμα και μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος και δεν χρειάζεται να βρίσκεσαι στην παραλία για να εκτεθείς.

4.Πιάνεις συνεχώς το δέρμα σου

Μπορεί να μην συνειδητοποιείς καν ότι το κάνεις, αλλά το να αγγίζεις συνεχώς το δέρμα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, φλεγμονή του δέρματος και εξάπλωση βακτηρίων. Η υπέρβαση με αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ουλές καθώς τα χέρια μας έχουν συνήθως μια καλή ποσότητα βακτηρίων πάνω τους. Εάν αυτή είναι μια νευρική συνήθεια, προσπάθησε να την κόψεις κρατώντας τα χέρια σου απασχολημένα με κάτι άλλο.

5. Κάνεις σολάριουμ

6 ασυναίσθητα λάθη που κάνεις και δεν βλέπεις αποτέλεσμα στην περιποίηση του προσώπου σου

Ξέρεις πώς πρέπει να φοράς αντηλιακό; Λοιπόν, το να κάνεις τακτικά ένα σολάριουμ είναι ακόμα χειρότερο από το να ξεχνάς το καθημερινό σου αντηλιακό. Σύμφωνα με τη δερματολόγο Amie Sessa «Τα σολάριουμ θα αυξήσουν τον κίνδυνο μελανώματος και θα κάνουν το δέρμα σου να δείχνει πρόωρα γερασμένο».

6. Χρησιμοποιείς αιθέρια έλαια στο πρόσωπό σου

-A
©Launchmetrics/Spotlight

Τα αιθέρια έλαια μπορεί να είναι πολύ δημοφιλή, αλλά αποδεικνύεται ότι μπορεί να μην είναι ιδανικά για να τα χρησιμοποιείς απευθείας στο δέρμα σου. Συχνά είαι εξαιρετικά συμπυκνωμένα και μπορούν να προκαλέσουν δερματικές αντιδράσεις. Το “φυσικό” δεν ισοδυναμεί πάντα με καλό για το δέρμα,  ο δηλητηριώδης κισσός είναι επίσης φυσικός! Πολλά αιθέρια έλαια είναι αιτία αλλεργιών στο δέρμα εξ επαφής. Συνιστάται να τα αποφεύγεις (και άλλα αρώματα σε προϊόντα) εάν εμφανίσεις εξάνθημα ή ερεθισμό.