Ηράκλειο: Πώς θα απομακρύνετε παλιά έπιπλα, στρώματα και μπάζα από το σπίτι σας

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζει να παρέχει τη δυνατότητα απομάκρυνσης ογκωδών αντικειμένων με τηλεφωνικό ραντεβού.

Συνεχίζεται η απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων με τηλεφωνικά ραντεβού από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου – Πού μπορείτε να απευθυνθείτε

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζει να παρέχει τη δυνατότητα απομάκρυνσης ογκωδών αντικειμένων με τηλεφωνικό ραντεβού.

Σϋμφωνα με σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, η υπηρεσία δέχεται 80 με 90 αιτήματα για ραντεβού εβδομαδιαίως, τα οποία εξυπηρετούνται όλα μέσα σε χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά τις πέντε ημέρες.

00:15 / 00:31
Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι πολίτες κλείνουν ραντεβού κατά 80% μέσω τηλεφώνου και 20% μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Δήμου Ηρακλείου ή μέσω mail. Τα αντικείμενα που απομακρύνονται είναι σε συντριπτικό ποσοστό στρώματα, παλιά έπιπλα και μπάζα (έως 7 σακούλες).

Οι παραπάνω αριθμοί αφορούν μόνο στις γειτονιές της πόλης. Το κέντρο, με πληθώρα αιτημάτων επίσης, εξυπηρετείται αυθημερόν με επιπλέον ειδικό φορτηγό όχημα περισυλλογής αντικειμένων.

Ο Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς δήλωσε σχετικά: «Καλούμε τους δημότες να επιλέγουν αυτό τον τρόπο απομάκρυνσης για περιορισμένο αριθμό ογκωδών αντικειμένων ώστε να μην δημιουργούνται χωματερές δίπλα σε κάδους η και σε άλλα σημεία και να διατηρείται η εικόνα της πόλης όσο το δυνατόν περισσότερο καθαρή».

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλέφωνα: 2813-409-600 και 2813 – 409- 660
E-mail: kathariotita@heraklion.gr
Εφαρμογή για κινητές συσκευές: Δημότης Ηρακλείου.
Δείτε τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου ΕΔΩ