«Σκοτώνουν» τις τιμές σε Μύκονο,Πάρο και Κρήτη για να προσελκύσουν εσωτερικό τουρισμό – Απολύμανση νοσοκομειακού επιπέδου, τεστ κορωνοϊού στο προσωπικό και δωρεάν μάσκες και αντισηπτικά παντού
Σκοτώνουν τις τιμές για να προσελκύσουν πελάτες, ευελπιστώντας στον εσωτερικό τουρισμό, σε εκείνους που θα τολμήσουν να ταξιδέψουν αψηφώντας τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού. Άλλοι ιδιοκτήτες παραθεριστικών κατοικιών, προχωρούν σε εκπτώσεις, με την ελπίδα να ανοίξουν οι αεροπορικές συνδέσεις ενώ άλλοι παραμένουν αμετακίνητοι, αποφασισμένοι να μην ρίξουν τις τιμές, όντας διατεθειμένοι ακόμη και να μην τις νοικιάσουν το φετινό καλοκαίρι.
Βαδίζουμε ολοταχώς προς το πιο περίεργο και αβέβαιο καλοκαίρι της ζωής μας, με τους περισσότερους απ’ μας να μην είμαστε καν σε θέση να γνωρίζουμε, αν θα καταφέρουμε να πάμε φέτος διακοπές και υπό ποιες συνθήκες. Ακόμη κι αυτοί που δηλώνουν αισιόδοξοι, επιχειρώντας από τώρα να προγραμματίσουν, αναζητώντας την καλύτερη δυνατή λύση, δηλαδή χαμηλές τιμές σε συνδυασμό με ασφάλεια και άριστες υγειονομικές συνθήκες, έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους το ενδεχόμενο να χρειαστεί να επιστρέψουν άρον, άρον από τους προορισμούς τους, είτε επειδή αρρώστησαν, είτε επειδή πληροφορήθηκαν για κρούσμα Covid-19 στο κατάλυμα που επέλεξαν να νοικιάσουν ή στην ευρύτερη περιοχή.
Με τα μεγάλα ξενοδοχεία να τηρούν στάση αναμονής και τους ιδιοκτήτες τους να είναι αποφασισμένοι ακόμη και να μην τα ανοίξουν, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν από μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, η ενοικίαση μιας κατοικίας ή το δωμάτιο μιας μικρής κι ελεγχόμενης ξενοδοχειακής μονάδας, φαντάζουν ιδανικότερες επιλογές, με εξαίρεση όσους διαθέτουν εξοχικές κατοικίες ή εκείνους που θα το προτιμήσουν το σπίτι κάποιου φιλικού ή συγγενικού τους προσώπου για μεγαλύτερη ασφάλεια.
Τα τελευταία 24ωρα ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες μικρών και μεγάλων τουριστικών επαύλεων και ενοικιαζόμενων δωματίων επεξεργάζονται όλα τα σενάρια, ακόμη και το ενδεχόμενο να μην δούμε φέτος ξένους τουρίστες στα νησιά και στην ενδοχώρα, με το τοπίο στις αεροπορικές συνδέσεις να παραμένει θολό. Μη μπορώντας λοιπόν να απαντήσουν με βεβαιότητα στο ερώτημα, αν τελικά θα είναι σε θέση να ταξιδέψουν τουρίστες στη χώρα μας, επανασχεδιάζουν την στρατηγική τους με στόχο την προσέλκυση Ελλήνων τουριστών.
Στην Ελούντα με ένα πενηντάρικο!
Ορισμένοι δε, προχωρούν σε ριζοσπαστικές κινήσεις, προχωρώντας σε γενναίες εκπτώσεις, εναρμονισμένες ωστόσο με την εποχή και την ελληνική πραγματικότητα, τιμές.
Για παράδειγμα, η ιδιοκτήτρια του συγκροτήματος, “Elounda Vista Villas”, Σάρα Ράπτη, ξεκίνησε καμπάνια προώθησης των καταλυμάτων της μέσω Facebook, με τιμή πόρτας από 50 ευρώ τη βραδιά για τον Ιούνιο, ενώ μειωμένες κατά 50% θα είναι και οι τιμές για τον Ιούλιο σε σχέση με πέρυσι. Πρόκειται για αυτόνομες κατοικίες που μοιράζονται κοινή πισίνα, χτισμένες σε ειδυλλιακό σημείο στην περιοχή Ελούντα του Αγίου Νικολάου.
50 ευρώ τη βραδιά θα νοικιάζεται για τον Ιούνιο η βίλα στη φωτογραφία
“Η προσφορά που επιλέξαμε να κάνουμε ως προωθητική ενέργεια και ισχύει για κρατήσεις που θα γίνονται απευθείας στο τμήμα κρατήσεων μας, εμπεριέχει δυο έννοιες” λέει η κα. Ράπτη και εξηγεί: “Είναι μια τολμηρή αλλά προσεκτικά μελετημένη επιχειρηματική κίνηση που προβλέπει την ενοικίαση των βιλών σε εναρμονισμένες με την εποχή και την ελληνική πραγματικότητα τιμές. Η κίνηση αυτή δεν έγινε απλά για διαφημιστικούς λόγους αλλά λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα δεδομένα που ισχύουν στη παρούσα φάση, από τον φόρο διαμονής μέχρι τις εισφορές παντός τύπου. Φροντίσαμε λοιπόν να δώσουμε μια χαμηλή τιμή εκκίνησης για συγκεκριμένο πλαίσιο ημερομηνιών και αριθμό διανυκτερεύσεων και ακολούθως για τις υπόλοιπες μέρες υπάρχει μια διαβάθμιση τιμών η οποία και πάλι όμως έχει μια μείωση εν συγκρίσει με τις προηγούμενες σεζόν”.
«Ψαλίδι» και στις luxury βίλες
Οι ιδιοκτήτες των μεγάλων γραφείων ενοικίασης τουριστικών επαύλεων, μπορεί να προχώρησαν σε πολλές ακυρώσεις, όμως ταυτόχρονα δέχονται τις τελευταίες μέρες αιτήματα για διαμονές που ξεπερνούν τον ένα μήνα, όπως αναφέρουμε και πιο πάνω. Μάλιστα, οι τιμές σε σχέση με πέρυσι είναι μειωμένες και σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζουν και το 50%. Σύμφωνα με την Ρόη Δελδήμου, διευθύντρια του βρετανικού υποκαταστήματος της Beauchamp Estates στη Μύκονο, ευκατάστατος ξένος πελάτης εκδήλωσε ενδιαφέρον για ενοικίαση βίλας για ένα μήνα, κόστους 140.000 ευρώ, αντιπροτείνοντας το ποσό των 80.000 ευρώ και όπως όλα δείχνουν η δουλειά θα κλείσει, διότι ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για το τι μπορεί να συμβεί στο άμεσο μέλλον, σε μια αβέβαιη σεζόν από κάθε άποψη.
Ωστόσο δημιουργούνται πολλά ερωτήματα, στα οποία δεν μπορούν να απαντήσουν οι ιδιοκτήτες των τουριστικών γραφείων. Θέματα που θα πρέπει να διευκρινιστούν από τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου Υγείας, σε περίπτωση μόλυνσης επισκέπτη, καθώς δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες αντιμετώπισης ή διαχείρισης του περιστατικού. Για παράδειγμα, ποιος θα είναι ο τρόπος διαχείρισης του πελάτη και των υπόλοιπων μελών του γκρουπ; Θα μπαίνουν σε καραντίνα και που; Ποιος θα καλύπτει το κόστος και τι θα γίνεται με την επόμενη κράτηση; Που θα συνεχίζεται η διαμονή του και ποιος θα μεριμνεί για την προστασία των ατόμων που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή;