Θες μπουκίτσες churros; Πες πως τις έφτιαξες με αυτή την πανεύκολη νηστίσιμη συνταγή

Η απόλυτη και νηστίσιμη συνταγή για churros για εσένα που θες το γλυκάκι σου εν μέσω νηστείας.

Η απόλυτη και νηστίσιμη συνταγή για churros για εσένα που θες το γλυκάκι σου εν μέσω νηστείας.

Αν έχεις φάει φορά churros σίγουρα δεν τα ξεχνάς! Πρόκειται για το ισπανικό γλυκό που μιλάει μόνο από τη γεύση του καθώς τα υλικά είναι λίγα και η διαδικασία της παρασκευής του πολύ απλή.

Όμως αυτή γεύση μπορεί να γίνει εθιστική. Αν αναλογιστείς και την πασπαλισμένη ζάχαρη με κανέλα που έρχεται και τα αγκαλιάζει, αυτό κι αν είναι γλυκός πειρασμός. Τα churros ταιριάζουν υπέροχα και με σοκολάτα ή καραμέλα, εξαρτάται πάντα από τα γούστα σου.

Churro bites: Η συνταγή για να φτιάχνεις μόνη σου τις μεξικάνικες μπουκίτσες-απόλαυσης

Αυτές οι νόστιμες και χωρίς αυγά μπουκίτσες είναι μια εξαιρετική ιδέα για νηστίσιμο γλυκό που πιστεύουμε πως θα λατρέψεις. Η συνταγή του food blogger Shivesh Bhatia σίγουρα θα σε ενθουσιάσει.

Θα χρειαστείς:

1 φλιτζάνι νερό
3 κουταλιές της σούπας/40 γρ βούτυρο (ή φυτική μαργαρίνη)
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Κίνα 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη + 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Λάδι (για το τηγάνισμα)

Πώς θα τα φτιάξεις

Θες μπουκίτσες churros; Πες πως τις έφτιαξες με αυτή την πανεύκολη νηστίσιμη συνταγή
https://www.instagram.com/plantbasedonabudget

1. Προσθέτουμε το νερό, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθούν όλα.
2. Όταν το μείγμα αρχίσει να σιγοβράζει, προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη και να κολλήσει μια λεπτή επικάλυψη από αλεύρι στον πάτο του τηγανιού.
3. Αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει λίγο και τη μεταφέρουμε σε μια σακούλα με ένα ακροφύσιο αστέρι μέσα.
4. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι  και μόλις ζεσταθεί αρκετά, βάζουμε μικρές μπουκιές ζύμης σε αυτό.
5. Μόλις ροδίσουν όμορφα τα churros, τα βγάζουμε σε ένα χαρτί.
6. Τέλος τα αλείφουμε με κανέλα ζάχαρη και τα απολαμβάνουμε ζεστά με νουτέλα/σάλτσα σοκολάτας/καραμέλα.

Δες το video του food blogger Shivesh Bhatia και ακολούθησε βήμα βήμα τη συνταγή.