Η παραδοσιακή σκορδαλιά με πατάτες, για την ημέρα της 25ης Μαρτίου και όχι μόνο!!

Συνταγή: Βελούδινη και γευστική σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου.

Για πολλούς η 25η Μαρτίου συνδέεται με τον μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου πλησιάζει και ο μπακαλιάρος με την παραδοσιακή σκορδαλιά θα έχουν την τιμητική τους στο τραπέζι.

Υλικά
1/2 κιλό πατάτες
3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 κ.σ. ξύδι
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 φλ.τσ. λάδι
1/2 λεμόνι χυμος
Λίγο νερό χλιαρό (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες, μέχρι να μαλακώσουν (25′-35′). Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το λάδι, στο μπέντερ ή στο μούλτι και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά και να είναι ομοιογενές το μείγμα μας.

Μικρά μυστικά
Οι πατάτες πρέπει να είναι ζεστές όταν τις βάλουμε στο μπλέντερ. Επίσης, μπορούμε να χτυπήσουμε τα υλικά μας στο γουδί, αν διαθέτουμε. Αν το μείγμα μας είναι πολύ πηχτό, το αραιώνουμε με λίγο χλιαρό νερό.