Λαχταριστός κορμός σοκολάτας χωρίς βούτυρο και χωρίς μίξερ

Λαχταριστός κορμός σοκολάτας
Λαχταριστός κορμός σοκολάτας

Tο μωσαϊκό ή κορμός σοκολάτας ή σαλάμι είναι ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά ψυγείου που έφτιαχνε η μητέρα μας.

Υλικά

500 γρ. μπισκότα πτι μπερ

300 γρ. γάλα με χαμηλά λιπαρά

300 γρ. κουβερτούρα

1 βανίλια

Λίγο κονιάκ

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια. Ανακατεύουμε συνέχεια σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε το κονιάκ και τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια και τα ρίχνουμε στη σοκολάτα, ανακατεύοντας για να μοιραστούν ομοιόμορφα. Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και την στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί.

Αδειάζουμε το μίγμα, το τυλίγουμε σε ρολό με το χαρτί και το βάζουμε για στο ψυγείο για 4 με 5 ώρες ή μέχρι να σφίξει. Κόβουμε ένα κομμάτι κάθε φορά που θέλουμε να το απολαύσουμε.