Νυχτερινό οδοιπορικό στα χωριά «φαντάσματα» του Δήμου Μινώα Πεδιάδος – Τι ζητούν οι σεισμόπληκτοι τρία χρόνια μετά (vid)

Δημότες που διαμένουν σε «κίτρινα» και σε «κόκκινα» κτίρια, με τα… γρανάζια της γραφειοκρατίας να… θαμπώνουν και την ελπίδα όχι μόνο για την αποκατάσταση των σπιτιών τους αλλά και για ένα καλύτερο αύριο

Μέρα – νύχτα οι εικόνες παραμένουν το ίδιο εφιαλτικές στα χωριά φαντάσματα στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας. Δεκαοκτώ δευτερόλεπτα στις 9.17, τρία χρόνια από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ, άλλαξαν δραματικά τη ζωή των πολιτών, με τον χρόνο να παραμένει… παγωμένος στα προβλήματα και στη στασιμότητα, όπως ανέδειξε το νυχτερινό οδοιπορικό της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» στο χωριό Ζίντα, με δημότες να ξεσπούν, κάνοντας λόγο για κοροϊδία.

Δημότες που διαμένουν σε κίτρινα και σε κόκκινα κτίρια, με τα… γρανάζια της γραφειοκρατίας να… θαμπώνουν και την ελπίδα όχι μόνο για την αποκατάσταση των σπιτιών τους αλλά και για ένα καλύτερο αύριο.

Ακόμη και η κατεδάφιση των επικίνδυνων σπιτιών καθυστερεί απίστευτα, με τον Βασίλη Κεγκέρογλου να σχολιάζει τα όσα αναδείχθηκαν στο πλαίσιο της εκπομπής, δηλώνοντας ότι από τις 20 Οκτωβρίου ξεκινούν και πάλι οι διαδικασίες των κατεδαφίσεων.

Ως… νεκροταφείο χαρακτήρισαν επαγγελματίες και δημότες τις εικόνες που επικρατούν το βράδυ στο Αρκαλοχώρι. Εικόνες ερημιάς, ενώ περισσότερα από 40 καταστήματα, από την είσοδο του Αρκαλοχωρίου παραμένουν κλειστά εδώ και τρία χρόνια. Η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί σημαντικά, με τα καταστήματα κλείνουν νωρίτερα, ενώ τα δυσοίωνα μηνύματα για την ελαιοπαραγωγή εντείνουν το αδιέξοδο.