Το Ισραήλ ετοιμάζει το «οδυνηρό» πλήγμα στο Ιράν, ισοπεδώνει τον Λίβανο – Ώρα μηδέν για τη Μέση Ανατολή

Στο χείλος ολοκληρωτικού πολέμου παραμένει η Μέση Ανατολή – Με τρόμο παρακολουθεί ο κόσμος

Στραμμένα σε Ιράν και Λίβανο τα βλέμματα της παγκόσμιας κοινότητας, αφού το Ισραήλ συνεχίζει τις επιχειρήσεις του με στόχο την πλήρη εξάλειψη της απειλής της Χεζμπολάχ, αλλά και την τιμωρία του θεοκρατικού καθεστώτος της Τεχεράνης.

Πετρελαϊκές εγκαταστάσες, πυρηνικά εργοστάσια, στρατιωτικές βάσεις που φιλοξενούν εκτοξευτές πυραύλων αλλά ακόμη και φυσικά πρόσωπα, συγκροτούν τις τέσσερις επιλογές που εξετάζει το Ισραήλ ως αντίποινα στο Ιράν. Οι ΗΠΑ στηρίζουν τους Ισραηλινούς, αλλά δεν δίνουν λευκή επιταγή στον Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο Τζο Μπάιντεν διεμήνυσε πως δεν θα υποστηρίξει πλήγμα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Καθημερινό είναι την ίδια ώρα το λουτρό αίματος στον Λίβανο. Τη νύχτα οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκόπησαν από αέρος το κέντρο της Βηρυτού. Τουλάχιστον 6 άνθρωποι έπεσαν νεκροί σε χτύπημα πολύ κοντά στο κοινοβούλιο του Λιβάνου. Στο νότιο τμήμα της χώρας σκοτώθηκαν 8 Ισραηλινοί στρατιώτες στις χερσαίες επιχειρήσεις. Η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι οι απώλειες των Ισραηλινών είναι μεγαλύτερες.

Στο στόχαστρο μπαίνουν εν τω μεταξύ στόχοι σε όλη τη Μέση Ανατολή. Χθες δολοφονήθηκε ο γαμπρός του Χασάν Νασράλα σε στοχευμένη σεροπορική επιδρομή στη Δαμασκό.