Αυτές είναι οι συνήθειες όσων δεν μπορούν να χειραγωγηθούν

Όσοι λένε «όχι» στη χειραγώγηση προτιμούν την ακεραιότητα από το να είναι συνεχώς αρεστοί

Ιδανικά θα ζούσαμε σε έναν κόσμο, όπου όλοι είναι ειλικρινείς και όλοι έχουν τις καλύτερες προθέσεις απέναντί μας. Το ιδανικό όμως και το τέλειο δεν υπάρχει, οπότε σε αυτόν τον κόσμο σίγουρα θα συναντήσεις ανθρώπους, που θα σε εξαπατήσουν εσκεμμένα.

Πολλοί από εμάς μπορεί να έχουν νιώσει διαφορετικές πτυχές της χειριστικότητας, ακόμη και από ανθρώπους που επιδιώκουν το καλό μας. Ενοχές, αίσθημα προσωπικής ανεπάρκειας, καταπίεση, έλλειψη προσωπικού χώρου και ορίων, εξαναγκασμοί, δόλος, είναι μερικά από όσα έρχονται ως απόρροια αυτής της τοξικότητας. Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που κάνουν ορισμένοι άνθρωποι και μπορούν να μην πέσουν θύματα χειραγώγησης. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε μερικά από αυτά.

Όσοι λένε «όχι» στη χειραγώγηση προτιμούν την ακεραιότητα από το να είναι συνεχώς αρεστοί

Το να θέλεις να είναι κάποιος αρεστός είναι ένα ανθρώπινο χαρακτηριστικό, που φέρνει πολλούς ανθρώπους συχνά σε μπελάδες. Γιατί; Γιατί οι πράξεις των άλλων καθορίζουν την ευτυχία σου, ακόμη και τις συμπεριφορές σου. Οι άνθρωποι που έχουν «ανοσία» στους χειριστικούς ανθρώπους εκτιμούν την ακεραιότητα, την αλήθεια και την ειλικρίνεια, λόγω του ότι δεν τους ενδιαφέρει να είναι αρεστοί. Προτιμούν να λένε πράγματα, που δεν θέλουν όλοι να ακούσουν και είναι πρόθυμοι να ακούσουν πράγματα από άλλους, που δεν είναι καλά. Κοιτάζουν πέρα ​​από την τυπική ευγένεια, γνωρίζοντας ότι αυτό μπορεί συχνά να είναι ένα τέχνασμα, για να τους παραπλανήσουν από αυτό που πραγματικά συμβαίνει.

Ποιες είναι οι συνήθειες των ανθρώπων, που δεν μπορούν να χειραγωγηθούν;Unsplash

Παρατηρούν πράξεις όχι λόγια

Η χειραγώγηση συχνά βασίζεται στα λόγια. Κυρίως υποσχέσεις, κομπλιμέντα, προσβολές και σε πολλές περιπτώσεις λειτουργούν ως εσφαλμένες κατευθύνσεις.  Όσοι δεν πείθονται από υποσχέσεις ή δεν διαλύεται η αυτοεκτίμησή τους από λεκτικές επιθέσεις είναι γιατί, επιλέγουν να δίνουν βάση στις πράξεις και όχι στα όσα λέει ο καθένας, για να πετύχει τον σκοπό του.

Ακούνε πέρα από τις λέξεις

Όλοι επικοινωνούμε μεταξύ μας σε πολλά επίπεδα. Πολλοί το χάνουν αυτό, επειδή εστιάζουν κυρίως μόνο σε αυτά που λένε οι άλλοι ή πολλές φορές αφαιρούνται. Οι πραγματικά οξυδερκείς, ακούνε πέρα ​​από τις λέξεις. Δηλαδή δεν εστιάζουν μόνο σε αυτές, αλλά και στη στάση σώματος και τη γενικότερη ενέργεια που συνοδεύουν τις λέξεις κάποιου. 

Είναι ανεξάρτητοι και παράλληλα συνδεδεμένοι

Εκείνοι που παρασύρονται πιο εύκολα από τις κοινωνικές τάσεις και τα στερεότυπα είναι επιρρεπείς στη χειραγώγηση. Η διατήρηση μιας ασφαλούς απόστασης κρατά το μυαλό αιχμηρό. Παράλληλα, η ορατή περιθωριοποίηση από την κοινωνία, σε κάνει στόχο. Καλύτερα να κρύβεσαι σε κοινή θέα, παραμένοντας κοντά στον παλμό της κοινωνίας, για να είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά.