Αυτό το αντιοξειδωτικό ένζυμο στο Μοσχοσίταρο βοηθά στην ταχύτερη απώλεια βάρους

Αυτό το αντιοξειδωτικό ένζυμο στο Μοσχοσίταρο βοηθά στην ταχύτερη απώλεια βάρους
Αυτό το αντιοξειδωτικό ένζυμο στο Μοσχοσίταρο βοηθά στην ταχύτερη απώλεια βάρους

Το Μοσχοσίταρο ( kalonji ) είναι ένα αγιουρβεδικό βότανο που έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Έχει διάφορες προστατευτικές και θεραπευτικές δυνάμεις και είναι γνωστό ότι θεραπεύει πολλές ασθένειες. Εκτός από αυτά, η χρήση σπόρων kalonji στην καθημερινή διατροφή σας βοηθά επίσης στην απώλεια βάρους ! Εκπληκτος? Συνέχισε να διαβάζεις.

Πώς οι σπόροι Μοσχοσίταρο βοηθούν στην απώλεια βάρους

Το Kalonji είναι μια πλούσια πηγή φυτικών ινών. Η προσθήκη του Μοσχοσίταρο στη διατροφή σας βοηθά στο να χορτάσετε τους γευστικούς κάλυκες σας για μεγαλύτερη διάρκεια. Όταν προσθέτετε το Μοσχοσίταρο σε οποιοδήποτε πιάτο, αυξάνει τη θρεπτική του αξία. Το Μοσχοσίταρο περιέχει nigellone, ένα αντιοξειδωτικό ένζυμο, το οποίο βοηθά στον έλεγχο της παχυσαρκίας και έτσι αναστέλλει επίσης τα συμπτώματα που μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο.

Οι ειδικοί υγείας συνιστούν επίσης λάδι Μοσχοσίταρο για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν το kalonji για να μειώσουν το βάρος.

Σπόροι Μοσχοσίταρο και απώλεια βάρους

Αν θέλετε να χάσετε βάρος και θέλετε καλύτερα και αποτελεσματικά αποτελέσματα, εδώ είναι η συνταγή για αυτό. Πάρτε 3 mg Μοσχοσίταρο σε ένα κουτάλι και καταπιείτε το με ένα ποτήρι ζεστό νερό. Μετά από αυτό, φάτε μια κουταλιά φυσικό μέλι. 

Μερικές συνταγές που μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε

Συνταγή 1.

Συστατικά:

– Λίγους σπόρους kalonji

– Ένα λεμόνι

– Νερό

Μέθοδος:

Πάρτε μερικούς σπόρους Kalonji και ένα λεμόνι.

Στύψτε το λεμόνι πάνω από τους σπόρους Kalonji, μέχρι να βυθιστούν πλήρως οι σπόροι.

Κρατήστε το φλιτζάνι κάτω από τον ήλιο και αφήστε τους σπόρους Kalonji να στεγνώσουν. Μπορεί να χρειαστούν δύο-τρεις μέρες και αφού στεγνώσουν, καταναλώστε 4-5 σπόρους με νερό το απόγευμα και το βράδυ. Θα δείτε τα αποτελέσματα σε μια εβδομάδα. Αυτή η θεραπεία θα σας βοηθήσει να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά .

Συνταγή 2.

Υλικά:

1 φλιτζάνι masoor dal

2 ντομάτες (ψιλοκομμένες)

4-5 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

2 πράσινα τσίλι (τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια)

1 κουταλιά της σούπας σπόρους kalonji

1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά σε σκόνη

2 κουταλιές της σούπας φύλλα κόλιανδρου ( ψιλοκομμένο)

Λάδι και αλάτι ανάλογα με τη γεύση

Μέθοδος

Βάλτε 2 φλιτζάνια dal σε χύτρα ταχύτητας μαζί με 2 φλιτζάνια νερό. Προσθέστε αλάτι και κουρκουμά σε σκόνη και μαγειρέψτε το σε μέτρια φωτιά. Σβήνουμε τη φωτιά μετά από 2 σφυρίγματα και μετά την αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε ένα άλλο τηγάνι και βάζουμε λάδι και το ζεσταίνουμε. Τώρα, προσθέστε σπόρους Kalonji και αφήστε τους να ροδίσουν. Μετά από αυτό, προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για λίγα λεπτά. Τώρα, προσθέστε τα πράσινα τσίλι και τις ντομάτες και αφήστε τα να τηγανιστούν μέχρι να γίνουν πιο μαλακές οι ντομάτες. Τώρα προσθέστε το ψημένο ντάλ και ανακατέψτε το καλά. Κρατάμε το ντάλ σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά και το γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου.

Μερικά άλλα οφέλη των σπόρων Μοσχοσίταρο (kalonji)

Εκτός από την απώλεια βάρους, το kalonji έχει διάφορα οφέλη για την υγεία. Βοηθά στη θεραπεία του άσθματος, θεραπεύει εγκαύματα και επίσης ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα. Εκτός από αυτά, η εφαρμογή σπόρων Kalonji στα μαλλιά μαζί με ελαιόλαδο και χέννα απομακρύνει την πιτυρίδα.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Δεν πρέπει να παίρνετε περισσότερους από 4-5 σπόρους την ημέρα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σπόροι Kalonji τείνουν να αυξάνουν το στοιχείο της Pitta στο σώμα. Η υπερβολική κατανάλωση σπόρων kalonji μπορεί να προκαλέσει τρία Ayurvedic dosha στο σώμα.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας δεν συνιστούν σπόρους kalonji για έγκυες γυναίκες. Αυτό συμβαίνει επειδή τα συστατικά του μπορούν να παράγουν έντονη θερμότητα στο σώμα (εάν χρησιμοποιούνται σε υπερβολική ποσότητα), η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αποβολή.