Αγνοείται καναδικό ελικόπτερο που μετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ – Επεσε δυτικά της Κεφαλονιάς

Ένα καναδικό ελικόπτερο πιθανότατα CH-124 Sea King​ που μετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ
Ένα καναδικό ελικόπτερο πιθανότατα CH-124 Sea King​ που μετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ

Ένα καναδικό ελικόπτερο πιθανότατα CH-124 Sea King​ που μετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ κατέπεσε 52 μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς, δηλαδή 20 μίλια εντός του ιταλικού FIR και αυτή την στιγμή έχει ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας-διάσωσης από τους Ιταλούς και την ΝΑΤΟϊκή δύναμη της περιοχής.

Το ελικόπτερο είναι οργανικό της φρεγάτας “Fredericton”, κλάσης «Χάλιφαξ» της SNMG2 με κυβερνήτη τον αντιπλοίαρχο Blair Brown​.

Το ελικόπτερο έχει χαθεί από τα ραντάρ και τώρα είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του. Στο ελικόπτερο επέβαιναν έξι άτομα που αγνοούνται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο ελικόπτερο επέβαιναν έξι άτομα ενώ έχει εντοπιστεί μια σορός και αγνοούνται ακόμη τα υπόλοιπα πέντε.

Έχουν βρεθεί επιπλέοντα συντρίμμια στο σημείο που έδωσε το τελευταίο στίγμα του.

Απονηώθηκε από την καναδική φρεγάτα HMCS Fredericton FFH 337 για άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου.

Το ελικόπτερο φέρεται να ήταν οργανικό στο πλοίο που μετείχε σε άσκηση που πραγματοποιήθηκε στο Μυρτώο Πέλαγος στις 21 Απριλίου της δύναμης SNMG2 του ΝΑΤΟ.

Υπάρχει μία περίπτωση να είχε υπάρξει αλλαγή του οργανικού ελικοπτέρου και το ελικόπτερο να είναι το νεότερο CH-148 Cyclone, όπως σε άλλα πλοία της κλάσης «Χάλιφαξ» αλλά από το συγκεκριμένο πλοίο HMCS Fredericton FFH 337, επιχειρεί CH-124 Sea King.

Το πλοίο εισήλθε σε υπηρεσία στις 10 Σεπτεμβρίου 1994.

Play Video

Play Video

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το fornews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Play Video