Αγρότες: Σήμερα στα βιβλιάρια οι επιδοτήσεις – Μπαίνει η προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης

Νωρίς σήμερα Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, το απόγευμα πιστώνονται οι λογαριασμοί των δικαιούχων με τα χρήματα της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης έτους 2022, κάτι που έχει γίνει γνωστό εδώ και μέρες και, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου Γρύλλο Παπαδάκη, δεν έχει αλλάξει.

«Όσοι έχουν λογαριασμούς στην Τράπεζα Πειραιώς θα μπορούν από το απόγευμα της Τετάρτης 19 του μήνα (σ.σ. σήμερα) να βλέπουν τα ποσά που τους έχουν πιστωθεί μέσω ΑΤΜ.

Οι υπόλοιποι δικαιούχοι στις άλλες τράπεζες εκτιμώ ότι θα μπορούν από την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου να εισπράττουν τις προκαταβολές τους», όπως λέει στην εφημερίδα μας ο κ. Παπαδάκης, τονίζοντας ότι δε φαίνεται να υπάρχει κάποια ανατροπή στα σχέδια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Φαίνεται ότι θα γίνουν σωστά οι πληρωμές. Μακάρι! Για να μην έχουμε τα παρατράγουδα της περυσινής χρονιάς», σύμφωνα με τον Γρύλλο Παπαδάκη.

Στο μεταξύ, μετά από ανοικτό διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό, η Τράπεζα Πειραιώς ανέλαβε από το Ελληνικό Δημόσιο, για την τετραετία 2022-2026, την τήρηση, την ταμειακή διαχείριση και τη χρηματοδότηση του Ειδικού Λογαριασμού Εγγυήσεων Γεωργικών Προϊόντων (ΕΛΕΓΕΠ).