Αλεξανδρούπολη: Εκτροχιάστηκε τρένο που μετέφερε ΝΑΤΟϊκά άρματα μάχης και κοντέινερ στην Ανατολική Ευρώπη

εκτροχιασμός του τρένου έγινε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο Γαλλικό Σταθμό
εκτροχιασμός του τρένου έγινε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο Γαλλικό Σταθμό

Εκτροχιάστηκε τρένο, την Παρασκευή, στην Αλεξανδρούπολη, που μετέφερε άρματα μάχης του ΝΑΤΟ και κοντέινερ με άγνωστο περιεχόμενο στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης με σκοπό να προωθηθούν στις συνοριογραμμές με την Ρωσία.

Ο εκτροχιασμός του τρένου έγινε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο Γαλλικό Σταθμό όπως αναφέρει το evros24.gr.

Πρόκειται για φορτίο με άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και κοντέινερ που ξεφορτώθηκαν πρόσφατα στο λιμάνι του Εβρου από το μεταγωγικό πλοίο Endurance των ΗΠΑ για λογαριασμό του αμερικανικού Στρατού.

Στο σημείο μετέβησαν γερανοί και άλλα μηχανήματα προκειμένου να επαναφέρουν τον συρμό στις ράγες, αλλά και δυνάμεις της αστυνομίας.

Το συγκεκριμένο φορτίο κατευθύνονταν προς τις χώρες των Βαλκανίων και της Βαλτικής στα πλαίσια της ενίσχυσης των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων απέναντι στην Ρωσία αλλά το περιεχόμενο των κοντέινερ μπορεί να προορίζονταν για τους Ουκρανούς.

Η Αλεξανδρούπολη έχει μετατραπεί σε στρατιωτικό στόχο αφού οι δραστηριότητες που διεξάγονται στο λιμάνι της θεωρούνται απειλητικές για την Ρωσία και ειδικότερα μετά την δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «διεξάγουμε πόλεμο κατά της Ρωσίας» (μία από τις πιο επικίνδυνες δηλώσεις που θα μπορούσαν να ειπωθούν).

Πώς έγινε ο εκτροχιασμός του τρένου

Το ατύχημα προήλθε από ένα βαγόνι το οποίο κινούνταν στις ράγες, με μικρή ταχύτητα, και εξ’ αιτίας του βάρους του, μια από τις ρόδες του βγήκε εκτός πορείας και έγειρε στο πλάι.

Γερανός έσπευσε στο σημείο προκειμένου να επαναφέρει το τρένο στις ράγες και να συνεχίσει τη διαδρομή του.