Αντίστροφη μέτρηση για το πανηρακλειώτικο συλλαλητήριο με φόντο την ισοπέδωση του ΕΣΥ (vid)

Αντίστροφη μέτρηση για το πανηρακλειώτικο συλλαλητήριο

Σοβαρή υποβάθμιση των νοσοκομείων με αντίκτυπο στην κοινωνία – Συνεχή τα χτυπήματα σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο – “Αγκάθι” τα απογευματινά χειρουργεία – «Μετατρέπουν τους ασθενείς σε πελάτες» λένε υγειονομικοί

Στο χείλος του γκρεμού εξακολουθεί να βρίσκεται η δημόσια υγεία και σε επίπεδο Κρήτης, με τα κενά, την υποστελέχωση και τις συνεχείς παραιτήσεις να αποτελούν ένα ντόμινο προβλημάτων. Γι’ αυτό, σωματεία και φορείς ενώνουν δυνάμεις για το πανηρακλειώτικο απεργιακό συλλαλητήριο στις 21 Μαΐου, διεκδικώντας, όπως λένε, ένα ισχυρό και αξιοπρεπές Εθνικό Σύστημα Υγείας. Όπως τονίζουν, ένα ακόμα “αγκάθι” είναι και τα απογευματινά χειρουργεία, τα οποία σύμφωνα με γιατρούς μετατρέπουν τον ασθενή σε πελάτη και ιδιωτικοποιούν τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ. 

Σύμφωνα με τους υγειονομικούς, ένα τσουνάμι ελλείψεων, υποστελέχωσης και παραιτήσεων έχει συνεπάρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οι ίδιοι εξηγούν πως το σκηνικό που διαμορφώνεται και στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης χαρακτηρίζεται τουλάχιστον απογοητευτικό. 

Με φόντο το δημόσιο αγαθό, την υγεία, που καταρρέει, σωματεία και φορείς ενώνουν δυνάμεις με στόχο ένα ισχυρό και αξιοπρεπές, όπως λένε, Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πλέον, το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στο πανηρακλειώτικο απεργιακό συλλαλητήριο στις 21 Μαΐου. 

Ένα τσουνάμι ελλείψεων, υποστελέχωσης και παραιτήσεων έχει συνεπάρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Για σοβαρή υποβάθμιση των νοσοκομείων έκαναν λόγο και οι συνταξιούχοι που έδωσαν το “παρών” στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ενόψει του πανηρακλειώτικου συλλαλητηρίου. Οι ίδιοι, τονίζουν πως η υγεία δεν απασχολεί μόνο γιατρούς και ασθενείς, αλλά όλη την κοινωνία.

ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο δέχονται συνεχή χτυπήματα, όπως εξηγούν σωματεία, ενώ και οι υγειονομικοί καλούνται πολλές φορές να ξεπεράσουν τις ίδιες τους τις δυνάμεις με εξαντλητικά ωράρια και εφημερίες.

Ένα ακόμα “αγκάθι” προστέθηκε και δεν είναι άλλο από τα απογευματινά χειρουργεία, τα οποία, σύμφωνα με γιατρούς, δείχνουν με κυνικό τρόπο πως μόνο ο έχων χρήματα μπορεί να εξυπηρετηθεί, μετατρέποντας τον ασθενή σε πελάτη.

Όπως τονίζουν γιατροί, όσο οι δομές και τα νοσοκομεία κρέμονται σε τεντωμένο σκοινί, τόσο το ΕΣΥ θα καταρρέει.