Αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»

Τέλος Δεκεμβρίου θα ανοίξει η πρόσκληση για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»

Τέλος Δεκεμβρίου θα ανοίξει η πρόσκληση για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» όπου επιδοτείται το 40 % των δαπανών έως 10.000 ευρώ για αναβάθμιση κλειστών κατοικιών τα οποία θα διατεθούν για μίσθωση πρώτης κατοικίας.

Τέλος Δεκεμβρίου θα ανοίξει η πρόσκληση για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μέσω του οποίου επιδοτείται το 40 % των δαπανών έως 10.000 ευρώ για αναβάθμιση κλειστών κατοικιών τα οποία θα διατεθούν για μίσθωση πρώτης κατοικίας, όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

«Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: Ξεκινά το πρόγραμμα επιδότησης της αναβάθμισης κενών κατοικιών

Η κα Ζαχαράκη μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. και η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Αχαΐας με θέμα: «Ακίνητη Ιδιοκτησία: Οικονομία και Κοινωνία» στο πλαίσιο του 26ου Forum Ανάπτυξης παρουσίασε το πλέγμα των δράσεων που εντάσσονται στην στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης συνολικού προϋπολογισμού 2,2 δισεκ.

Ειδικότερα, αναφερόμενη στο πρόγραμμα «Σπίτι μου», είπε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε εκταμιεύσει 1.290 δάνεια μέσα σε τέσσερις μήνες και βλέπουμε ότι υπάρχει πλέον μία καλύτερη ροή».

«Η μεγαλύτερη ζήτηση», συνέχισε, «προέρχεται από άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 35 έτη και καταγράφεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «αυτή τη στιγμή ακολουθούν περίπου 1.900 εγκεκριμένες αιτήσεις, οι οποίες μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024 θα έχουν βρει και αυτές το δρόμο της εκταμίευσης».

Όπως πρόσθεσε, «το σύνολο των αιτήσεων που έχουν εγκριθεί είναι 9.620 και ελπίζουμε να έχουν παράξει αποτέλεσμα, δηλαδή να έχουν βρει σπίτι και να έχει εκταμιευθεί το δάνειο μέχρι το τέλος του 2024, γεγονός που σημαίνει ότι πάνω από 18.000 άνθρωποι μπορούν να έχουν βρει σπίτι».

Τι ισχύει για το πρόγραμμα κοινωνικής στέγασης

Ακόμη, η Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της κοινωνικής στέγασης, που όπως είπε, «το τρέχουμε για 100 διαμερίσματα που θα κάνουμε εμείς ως υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής, μέσω του ταμείου ανάκαμψης, την χρηματοδότηση για την ανακαίνιση των συγκεκριμένων διαμερισμάτων».

Παράλληλα, τόνισε ότι «είναι σε εξέλιξη το πρόγραμμα ‘Στέγαση και Εργασία’, όπου έχουμε 850 ωφελούμενους σε όλη την Ελλάδα και βέβαια έχουμε και το πρόγραμμα ‘Κάλυψη’, με 44 δήμους», που αφορά την δωρεάν στέγαση ευάλωτων σε ιδιωτικές κατοικίες με την καταβολή του ενοικίου από το Δημόσιο.