«Απασφάλισε» η Μόσχα: «Οποιαδήποτε επίθεση με πυραύλους από τις ΗΠΑ θα απαντηθεί με πυρηνικά»!

Η Ζαχάροβα αναφερόταν στους βαλλιστικούς πύραυλους W76-2 χαμηλής ισχύος των 5 έως 7 kt που τοποθετεί το αμερικανικό Ναυτικό στα υποβρύχιά του.
Η Ζαχάροβα αναφερόταν στους βαλλιστικούς πύραυλους W76-2 χαμηλής ισχύος των 5 έως 7 kt που τοποθετεί το αμερικανικό Ναυτικό στα υποβρύχιά του.

Με πυρηνικά απείλησε ότι θα απατήσει η Ρωσία σε οποιαδήποτε πυραυλική επίθεση εκ μέρους του των ΗΠΑ, όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών η Μαρία Ζαχάροβα ανέφερε ότι η ανάπτυξη νέων βαλλιστικών πυρηνικών πυραύλων χαμηλής ισχύος στα υποβρύχια του αμερικανικού Ναυτικού, δεν έχει περάσει απαρατήρητη.

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε ως σκόπιμη τη μύξη μεταξύ στρατηγικών και μη στρατηγικών πυραύλων η οποία μπορεί να οδηγήσει μια πυρηνική αναμέτρηση.

Η ίδια χαρακτήρισε την κίνηση αυτή των ΗΠΑ ως «επικίνδυνη» και στοιχείο αποσταθεροποίησης.

«Θα ήθελα να τονίσω ότι οποιαδήποτε επίθεση από τις ΗΠΑ χρησιμοποιώντας πυραύλους από τα υποβρύχιά της ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά τους θα θεωρηθεί ως πυρηνική επίθεση και θα απαντηθεί ανάλογα», τόνισε με απειλητικές διαθέσεις η Ζαχάροβα.

«Όσοι θέλουν να επενδύσουν στην ευκινησία του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με το ρωσικό δόγμα τέτοιες κινήσεις θα θεωρηθούν ως βάσιμη αιτιολογία  για πυρηνικά αντίποινα», δήλωσε.

Η Ζαχάροβα αναφερόταν στους  βαλλιστικούς πύραυλους W76-2 χαμηλής ισχύος των 5 έως 7 kt που τοποθετεί το αμερικανικό Ναυτικό στα υποβρύχιά του.

Play Video

Play Video

πηγη