Αποκαλύψεις για την 7η Οκτωβρίου: Ισραηλινό Apache χτύπησε και συμμετέχοντες στο φεστιβάλ – Η Χαμάς τους εντόπισε τυχαία!

Όλος ο κόσμος παρακολουθεί με αγανάκτηση τη συνεχιζόμενη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το Σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ με τις πλάτες των Αμερικάνων.

Η μοιραία απόφαση «της τελευταίας στιγμής» για παράταση του «Supernova»

Οι υπηρεσίες Ασφαλείας του Ισραήλ, εκτιμούν πως οι ένοπλοι της Χαμάς που εισέβαλαν στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, πραγματοποιώντας σφαγές και λεηλασίες, δεν γνώριζαν πως εκείνη την ώρα πραγματοποιούνταν το μουσικό φεστιβάλ «Supernova» στο κιμπούτζ Ρέιμ ενώ εντύπωση προκαλεί ότι μέρος των πολιτών που έχασαν την ζωή τους οφείλεται σε βολές ισραηλινού επιθετικού ελικοπτέρου Apache.

Παράλληλα, σημειώνουν πως το «ντου» που έκαναν στον χώρο του φεστιβάλ ήταν απόφαση της στιγμής, όταν είδαν πως υπήρχε πλήθος κόσμου που μπορούσαν να επιτεθούν μαζικά.

Η εκτίμηση των μελών του ισραηλινού συστήματος ασφαλείας στηρίζεται, μεταξύ άλλων, στις έρευνες στις σορούς των ενόπλων και στη διερεύνηση του περιστατικού από την αστυνομία, από την οποία προκύπτει ότι οι ένοπλοι σκόπευαν, αρχικά, να φτάσουν στο κιμπούτζ Ρέιμ και σε άλλα κοντινά κιμπούτζ.

Ισραηλινό επιθετικό ελικόπτερο χτύπησε συμμετέχοντες στο φεστιβάλ

Επιπλέον, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται η Haaretz, από την έρευνα για το περιστατικό προέκυψε επίσης ότι ένα επιθετικό ελικόπτερο του Ισραηλινού Στρατού τύπου Apache που έφτασε στο σημείο από τη βάση Ramat David λίγο μετά τα πρώτα πυρά, στόχευσε μεν εναντίον των ενόπλων, όμως φέρεται να χτύπησε και συμμετέχοντες στο φεστιβάλ που βρίσκονταν εκεί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 364 ήταν οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν σε εκείνο το σημείο.

Μέσω drones και αλεξιπτωτιστών έμαθαν στη Χαμάς για το φεστιβάλ

Ανώτεροι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η Χαμάς έμαθε για την εκδήλωση χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή αλεξίπτωτα και κατεύθυνε τους ενόπλους στην τοποθεσία μέσω του συστήματος επικοινωνίας της.

Σε ένα βίντεο από την κάμερα σώματος ενός από τους τρομοκράτες, ακούγεται να ζητά από έναν συλληφθέντα πολίτη οδηγίες «για να φτάσει στους κακούς».

Ένα από τα ευρήματα που ενισχύουν την εκτίμηση της αστυνομίας και των αξιωματούχων ασφαλείας είναι ότι οι πρώτοι ένοπλοι έφτασαν στο πάρτι από διαφορετική κατεύθυνση σε σχέση με τον φράχτη.

Η μοιραία απόφαση «της τελευταίας στιγμής» για παράταση του «Supernova»

Επιπλέον, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το πάρτι είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ το βράδυ της Τρίτης της ίδιας εβδομάδας, ο Στρατός ενέκρινε αίτημα των διοργανωτών να παραταθεί και το Σάββατο. Η αλλαγή αυτή της τελευταίας στιγμής ενισχύει την εκτίμηση ότι η Χαμάς δεν γνώριζε για το συμβάν.

«Εκτιμούμε ότι περίπου 4.400 άνθρωποι ήταν παρόντες στην εκδήλωση, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων κατάφερε να διαφύγει μετά την απόφαση για διάλυση της εκδήλωσης που ελήφθη τέσσερα λεπτά μετά την εκτόξευση των ρουκετών», αναφέρει ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας.

Η ανάλυση της αστυνομίας δείχνει ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες στο πάρτι κατάφεραν να διαφύγουν επειδή αποφασίστηκε η ολοκλήρωσή του μισή ώρα πριν ακουστούν οι πρώτοι πυροβολισμοί.