Αποτοξίνωση μετά το Πάσχα: πώς θα τα καταφέρετε

Διατροφικές λύσεις για αποτοξινωση μετα το Πασχα!

Η αποτοξινωση μετά το Πάσχα θεωρείται απαραίτητη καθώς όλοι μας κάναμε μικρές ή μεγάλες παρασπονδίες, ξεφεύγοντας από το καθιερωμένο πρόγραμμα.

Έχουμε ξεκινήσει να σκεφτόμαστε το αδυνατισμα ενόψει καλοκαιριού εφόσον επιβαρύναμε τον οργανισμό με περισσότερο φαγητό, αλκοόλ, γλυκά και λιγότερη άσκηση.

Λογικό είναι λοιπόν να έχουμε ανάγκη από μια γρήγορη ανανέωση και μια ομαλή προσαρμογή στους κανονικούς μας ρυθμούς.

Τι είναι η αποτοξίνωση

Η αποτοξίνωση είναι μια διαδικασία κατά την οποία αφαιρούνται οι συσσωρευμένες στον οργανισμό βλαβερές ουσίες για την υγεία, οι τοξίνες.

Η διαδικασία της αποτοξίνωσης περιλαμβάνει αλλαγές στον τρόπο διατροφής, αλλά και στον τρόπο ζωής μας.

Οι τοξίνες συσσωρεύονται σε όλους τους ιστούς αλλά κυρίως στο λιπώδη.

Το σώμα μας για να απαλλαγεί από αυτές αποτοξινώνεται διαρκώς μέσα από τα διάφορα απεκκριτικά όργανα.

Ο οργανισμός αποτοξινώνεται με το συκώτι, το έντερο, τα νεφρά και το δέρμα αλλά και διάφορους άλλους μηχανισμούς που διαθέτει.

Σήμερα, όμως, λόγω της κακής διατροφής, της ρύπανσης, του αυξημένου στρες, η φυσική αυτή διαδικασία του οργανισμού επιβραδύνεται.

Η συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό ουσιαστικά μπλοκάρει το μεταβολισμό και μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα και δυσάρεστα συμπτώματα.

Μερικά από τα συμπτώματα είναι η δυσκοιλιότητα, η κατακράτηση, η κούραση, ο πονοκέφαλος, η τριχόπτωση, η παχυσαρκία και η κυτταρίτιδα.

Η συσσώρευση τοξινών μπορεί ακόμα να επιβαρύνει ορισμένες ασθένειες, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, τα καρδιαγγειακά προβλήματα και ο διαβήτης.

Για τους παραπάνω λόγους μια μικρή αποτοξίνωση μετά τις «κραιπάλες» και τα πασχαλινά εδέσματα είναι άκρως ευεργετική για τον οργανισμό σας.

Πώς θα κάνετε αποτοξινωση μετα το Πασχα

  • Πρώτα από όλα αφαιρέστε τη ζάχαρη.

Καλό είναι για 2-3 μέρες να μην χρησιμοποιήσετε ούτε υποκατάστατά της.

Προσπαθήστε αντί για γλυκά και επεξεργασμένα τρόφιμα να καταναλώσετε φρούτα και λαχανικά.

  • Πιείτε άφθονο νερό.

8-10 ποτήρια νερό την ημέρα, ανάμεσα στα γεύματα.

  • Αποφύγετε τον καφέ.

Προτίμησε αντί για καφέ να καταναλώσετε πράσινο τσάι το οποίο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και ταυτόχρονα επιταχύνει την λειτουργία του ήπατος.

  • Καταναλώστε μικρά και συχνά γεύματα.

Τα συχνά γεύματα, ανά 3 ώρες, αποτρέπουν τις υπογλυκαιμίες και ενεργοποιούν το μεταβολισμό.

  • Καταναλώστε κοτόπουλο και ψάρι.

Αποφύγετε το κόκκινο κρέας, τα τηγανητά και τα λιπαρά τυριά, δηλαδή το κορεσμένο λίπος.

  • Προτίμησε γεύματα πλούσια σε φυτικές ίνες.

Οι φυτικές ίνες βοηθούν το πεπτικό σύστημα να επανέλθει, γι αυτό ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα πρωινό από προϊόντα ολικής άλεσης και φρούτα.

Επειδή τις προηγούμενες μέρες οι περισσότεροι καταναλώσαμε τρόφιμα πλούσια σε αλάτι, το μυστικό είναι να απαλλαγούμε από το περίσσιο νάτριο μέσω του καλίου.

Το κάλιο περιέχεται στο μέλι, την μπανάνα,τις πατάτες, τις ντομάτες.

Πέρα από τη διατροφική αντιμετώπιση των διαφόρων συμπτωμάτων που προκαλεί η τοξίνωση του οργανισμού, η ενεργοποίηση καύσης λιπώδους ιστού και η αποβολή του από το σώμα, επιτυγχάνεται συνδυαστικά με την εφαρμογή εξειδικευμένων θεραπειών που συντελούν όχι μόνο στην αμεσότητα του αποτελέσματος αλλά και στη διατήρησή του