Bίντεο: Αμερικανός μισθοφόρος σκοτώνεται από Kornet στο Μπάκχμουτ – «Η πόλη θα πέσει το αργότερο σε 14 ημέρες» λένε οι Ρώσοι

Ο Αμερικανός μισθοφόρος Pete Reed σκοτώθηκε στο Μπάκχμουτ από ρωσικό αντιαρματικό πύραυλο Kornet ο οποίος εκτοξεύτηκε από απόσταση 4 χλμ. και συγκεκριμένα από το νότιο προάστιο της πόλης, την Οπίτνε.

Bίντεο: Αμερικανός μισθοφόρος σκοτώνεται από Kornet στο Μπάκχμουτ – «Η πόλη θα πέσει το αργότερο σε 14 ημέρες» λένε οι Ρώσοι

Αναφορές ότι οι Ουκρανοί αποχωρούν από την πόλη

Το βίντεο το δημοσίευσαν οι NY TImes ενώ στιγμιότυπα είχαν κυκλοφορήσει λίγο νωρίτερα στα social media καθώς απεικονίζεται ο πύραυλος κατά την στιγμή της πρόσκρουσης σε όχημα όπου δίπλα του στέκονταν ο Pete Reed.

Η βολή των Ρώσων πραγματοποιήθηκε από ένα νοτιοδυτικό προάστιο προς έναν στόχο ο οποίος βρίσκονταν στα ανατολικά προάστια του Μπάκχμουτ.

Aκόμα πέντε άτομα τραυματίστηκαν.

Η βολή των Ρώσων πραγματοποιήθηκε από ένα νοτιοδυτικό προάστιο προς έναν στόχο ο οποίος βρίσκονταν στα ανατολικά προάστια του

Στο Μπάκχμουτ υπάρχουν σοβαρές εξελίξεις καθώς αναφορές βασισμένες στο ΝΑΤΟ και το ρωσικό Γενικό Επιτελείο επιβεβαιώνουν πως η πόλη θα περιέλθει σε ρωσικά χέρια εντός των επομένων 14 ημερών ίσως και λιγότερο.

Ήδη κυκλοφορούν φήμες στα κοινωνικά δίκτυα ότι ο ουκρανικός Στρατός αποχωρεί από το Μπάκχμουτ κάτι το οποίο όταν συμβεί θα είναι πολύ μεγάλη ήττα για το Κίεβο, όχι μόνο για στρατηγικούς λόγους (η θέση του Μπάκχμουτ είναι ιδιαίτερη) αλλά και για πρακτικούς λόγους καθώς οι Ουκρανοί θυσίασαν πολλές χιλιάδες στρατιώτες για να το κρατήσουν.

Συνολικά στο Μπάκχμουτ έχουν απομείνει 15.000 Ουκρανοί στρατιώτες από τις αρχικές 50.000.

Μόνο στο προάστιο της Παρασκοβιέβκα έχουν περικυκλωθεί 1.500 που απέμειναν από τις τρεις ουκρανικές Ταξιαρχίες: Την 125η Ταξιαρχία, την 24η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία και την 57η Ταξοαρχία Πεζικού.

Η ρωσική Αεροπορία το βράδυ χτύπησε τους στρατώνες της Κονσταντινόβκα για να εμποδίσει να σταλθούν ενισχύσεις στο ChasivYar το οποίο και αυτό βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.