Μπορούν οι σκύλοι να τρώνε κόκαλα αρνιού; 3 Κίνδυνοι από κόκαλα αρνιού για σκύλους, 3 συμβουλές

Μπορούν οι σκύλοι να τρώνε κόκαλα αρνιού;
Μπορούν οι σκύλοι να τρώνε κόκαλα αρνιού;

Τα σκυλιά μπορούν να φάνε κόκαλα αρνιού, αρκεί να είναι ωμά κόκαλα, όχι μαγειρεμένα. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χορήγηση οστών στον σκύλο σας.

Τα σκυλιά μπορούν να τρώνε κόκαλα αρνιού – αν είναι ωμά και άψητα. Τα κόκαλα αρνιού μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό των δοντιών του σκύλου σας και στην ενίσχυση των σιαγόνων του. Τα ωμά οστά περιέχουν επίσης απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα για τη διατροφή του σκύλου σας, όπως ασβέστιο και φώσφορο.

 Τα κόκκαλα αρνιού είναι κόκαλα κρέατος αυστηρά για ροκάνισμα, όπως κόκκαλα χοιρινού ή βοείου κρέατος. 

Δώστε στο σκυλί σας ένα μεγάλο κόκκαλο μάσησης γιατί τα μικρά κόκαλα μπορεί να κολλήσουν στο στομάχι του σκύλου σας ή να προκαλέσουν τον πνιγμό του σκύλου σας.

Ενώ οι σκύλοι μπορούν να τρώνε ωμά κόκαλα αρνιού, δεν είναι όλα τα είδη οστών ασφαλή για τους σκύλους. Τα ωμά κόκαλα κοτόπουλου μπορεί να θρυμματιστούν και να προκαλέσουν κίνδυνο πνιγμού, γι’ αυτό μην ταΐζετε σκύλους αυτού του είδους τα κόκαλα. Η ασφαλέστερη επιλογή για το κατοικίδιο ζώο σας είναι η θρεπτική κροκέτα ή η σπιτική τροφή για σκύλους .

Είναι τα κόκαλα αρνιού ασφαλή για σκύλους; 3 Κίνδυνοι από κόκαλα αρνιού για σκύλους

Αν και τα κόκαλα αρνιού προσφέρουν ορισμένα οφέλη για την υγεία του σκύλου σας, δεν είναι ποτέ ασφαλές να δώσετε μαγειρεμένα κόκαλα σε σκύλους. Τα κόκαλα του αρνιού μπορεί να προκαλέσουν:

  1. Πνιγμός και οδοντικοί κίνδυνοι : Εάν ο σκύλος σας φάει ένα μικρό κομμάτι κόκαλο, μπορεί να είναι κίνδυνος πνιγμού. Σε περίπτωση κατάποσης, μικρά κόκκαλα αρνιού, όπως τα κόκκαλα μπριζόλας αρνιού, μπορεί να κολλήσουν στο λαιμό ενός σκύλου ή να προκαλέσουν εμπόδια στο πεπτικό του σύστημα. 
  2. Τα μεγάλα οστά, όπως τα κόκκαλα των αρθρώσεων, είναι πολύ παχιά και μπορούν να βλάψουν τα δόντια του σκύλου σας. Δώστε στο σκύλο σας μόνο παϊδάκια ωμού αρνιού, κότσι αρνιού ή κόκαλα ουράς.
  3. Εσωτερικοί τραυματισμοί : Τα μαγειρεμένα κόκαλα αρνιού γίνονται εύθραυστα και θρυμματίζονται εύκολα στο στόμα ενός σκύλου. Αυτά τα θραύσματα προκαλούν εσωτερική βλάβη στον οισοφάγο και το πεπτικό σύστημα ενός σκύλου. Οι διατρήσεις στην πεπτική οδό ή στο στομάχι ενός σκύλου μπορεί να οδηγήσουν σε βακτηριακές λοιμώξεις.
  4. Στομαχικά προβλήματα : Μη δίνετε οστά σε σκύλους με προβλήματα στο στομάχι ή το έντερο. Ο μυελός μέσα στα οστά είναι πολύ πλούσιος και μπορεί να επιδεινώσει αυτά τα προβλήματα. Δώστε σε κατοικίδια με ευαίσθητο στομάχι ακατέργαστα μασήματα σκύλου αντί για κόκαλα αρνιού.

Πώς να δώσετε με ασφάλεια στον σκύλο σας ένα κόκαλο ωμού αρνιού: 3 συμβουλές

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε τα ωμά κόκαλα αρνιού ασφαλή για τους σκύλους. Για να προσφέρετε στον σκύλο σας ένα ακατέργαστο κόκαλο, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές:

  1. Ελέγξτε το μέγεθος . Δώστε στο σκύλο σας μόνο ένα κόκαλο μεγαλύτερο από το μέγεθος του ρύγχους του. Αυτό εμποδίζει τον σκύλο να καταπιεί και πιθανώς να πνιγεί από το κόκκαλο. Βεβαιωθείτε ότι το οστό δεν έχει αιχμηρές άκρες που μπορεί να κόψουν τη γλώσσα του σκύλου σας.
  2. Κρατήστε τα καθαρά . Τα οξέα του στομάχου ενός σκύλου τον βοηθούν να αφομοιώσει τα οστά και να εξαλείψει πιθανά βακτήρια στην ωμή τροφή. Ωστόσο, το ωμό κρέας εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο για την υγεία ορισμένων σκύλων, ειδικά για κουτάβια και σκύλους με αυτοάνοσες παθήσεις.
  3. Επίσης, κόψτε οποιοδήποτε λίπος ή δέρμα από ακατέργαστα οστά. Το ζωικό λίπος προκαλεί συχνά γαστρεντερικές διαταραχές και μπορεί να οδηγήσει σε παγκρεατίτιδα ή φλεγμονή του παγκρέατος.
  4. Πρόσεχε τον σκύλο σου . Οι ιδιοκτήτες σκύλων δεν πρέπει ποτέ να επιτρέπουν στα κατοικίδια ζώα τους να τρώνε ωμά κόκαλα αρνιού χωρίς επίβλεψη. Προσέξτε για σημάδια πνιγμού ή γαστρεντερικής δυσφορίας, όπως ρηχή αναπνοή, πόνο, δυσκοιλιότητα ή έμετο.