Χανιά: «Ελπίζουμε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη» – Τι λέει για το περιστατικό στον Μυλοπόταμο η οικογένεια των Γερμανών δυο χρόνια μετά (βίντεο)

Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας η εκδίκαση της υπόθεσης της βίαιης επίθεση των Κρητικών σε Γερμανούς στον Μυλοπόταμο

Δυο χρόνια μετά ξύπνησαν μνήμες της τρομακτικής επίθεσης που συνέβη στον Μυλοπόταμο σε βάρος μιας οικογένεια Γερμανών.

Η οικογένεια των Γερμανών είχε βιώσει τον απόλυτο τρόμο τον Αύγουστο 2022 όταν δυο Κρητικοί άρχισαν να τους καταδιώκουν με το αγροτικό τους. Μάλιστα το απίστευτο περιστατικό είχε καταγράψει κάμερα κλειστού κυκλώματος με το βίντεο να βρίσκεται στην διάθεση των αρχών. Η υπόθεση τότε είχε προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη όταν είχε γίνει γνωστή.

Ακόμα και σήμερα η οικογένεια των Γερμανών εκφράζει τον φόβο της για το περιστατικό ενώ εκφράζουν την ελπίδα ότι επιτέλους θα αποδοθεί δικαιοσύνη. «Για εμάς ήταν μια πολύ δύσκολη και σκληρή περίοδος. Περάσαμε έντονο στρες και αρκετές δυσκολίες. Επιπλέον αντιμετωπίσαμε και γλωσσικά εμπόδια κατά τη διάρκεια της δίκης, δεν είμαστε σίγουροι αν όλα θέλαμε να πούμε μπόρεσαν να αποδοθούν ορθά από τα Γερμανικά στα Ελληνικά. Ελπίζουμε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και ότι αυτοί οι άνθρωποι θα λογοδοτήσουν» είπε ένας εκ των Γερμανών που επέβαιναν στο όχημα.

Παράλληλα ο ίδιος εξέφρασε τον φόβο να επιστρέψει και πάλι στην Κρήτη ειδικά όπως τόνισε «μετά τη σημερινή ημέρα είδαμε πόσοι άνθρωποι βρίσκονται στο πλευρό των κατηγορούμενων και για μένα θα είναι δύσκολο να περπατάω στο δρόμο γνωρίζοντας ότι περίπου 20 άτομα που βρίσκονται στο πλευρό τους τριγυρνούν και αυτοί στην πόλη. Είδα πως με κοίταζαν αυτοί οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της δίκης και προσπαθήσουν να με τρομοκρατήσουν με τις ματιές τους. Μετά από σήμερα δεν θα έλεγα ότι θα ήθελα να τριγυρίζω μόνος χωρίς αστυνόμευση στα Χανιά ή στην περιοχή του περιστατικού».

Ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξανδρος Παπαστεργιόπουλος «σήμερα ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία με τις καταθέσεις των παθόντων. Αναδείχτηκαν τα κρίσιμα σημεία της υπόθεσης. Είναι μια ιστορία που έχει πληγώσει την Κρήτη και η οποία ευχόμαστε να μην υπάρξει ξανά τέτοιο περιστατικό στο μέλλον που αμαυρώνει τον Ελληνικό τουρισμό και την Κρητική φιλοξενία. Οι πελάτες που προσδοκούν σε ηθική δικαίωση και τίποτα άλλο. Θέλουν να μην χρειάζεται να μιλούν με άσχημα λόγια για την εμπειρία αυτή στο μέλλον. Να μην χρειάζεται να ξαναμιλήσουν άσχημα για την Ελλάδα».

Διακοπή στην δίκη

Στις 22 Οκτωβρίου αναμένεται να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Το δικαστήριο ξεκίνησε σήμερα με τις καταθέσεις των βασικών μαρτύρων. Πρώτη, εξεταστηκε η κόρη που επέβαινε στο αυτοκίνητο των Γερμανών. Η κοπέλα μεταξύ άλλων περιέγραψε τι συνέβη εκείνη τη μέρα, υποστηρίζοντας ότι όλα ξεκίνησαν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η οικογένειά της έφτασε σε ένα σταυροδρόμι.

Στη συνέχεια ο δεύτερος Γερμανός που επέβαινε στο αυτοκίνητο, κατά την εξέτασή του, υποστήριξε και εκείνος ότι ο αδερφός του γρονθοκοπήθηκε από τον ένα ε των κατηγορουμένων. Μάλιστα ανέφερε ότι ο ένας από τους Κρητικούς έβγαλε μαχαίρι και κατευθύνθηκε προς τον αδερφό του.

Ο τρίτος μάρτυρας και οδηγός στο αυτοκίνητο των Γερμανών, είπε ότι με το που αντιλήφθηκε την επαφή των δύο οχημάτων, αποφάσισε να τους ακολουθήσει για να τους κάνει νόημα να σταματήσουν.