«Χορεύει» η Κρήτη – Έντονη σεισμική δραστηριότητα ανάμεσα στο νησί και την Κάσο – Σημειώθηκαν δεκαεννέα μετασεισμοί

Νέος ισχυρός σεισμός 5 ρίχτερ νότια της Κρήτης
Νέος ισχυρός σεισμός 5 ρίχτερ νότια της Κρήτης

Έντονη ήταν η σεισμική δραστηριότητα που σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και την Κάσο μετά τον σεισμό που καταγράφηκε χθες το απόγευμα με ένταση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν δεκαεννέα συνολικά σεισμοί με τους κυριότερους να είναι:

– Σεισμός έντασης 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 9.21 το βράδυ, 32 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κάσου, με εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

– Σεισμός έντασης 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 11.03 το βράδυ, 12 χιλιόμετρα δυτικά – βορειοδυτικά της Κάσου, με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

– Σεισμός έντασης 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 2.50 τα ξημερώματα, 31 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κάσου, με εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

– Σεισμός έντασης 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 3.57 τα ξημερώματα, 18 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κάσου, με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

– Σεισμός έντασης 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 4.13 τα ξημερώματα, 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κάσου, με εστιακό βάθος 15 χιλιομέτρων.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 2 χλμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το fornews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η σεισμική δόνηση πραγματοποιήθηκε 99 χλμ νότια της Ιεράπετρας.