Διάτρητο στην πίσω πλευρά του το πούλμαν που μετέφερε την στρατιωτική αποστολή στη Λιβύη: Ενδείξεις εκτόνωσης εκρηκτικών

Φωτογραφία-ντοκουμέντο από το πούλμαν - Η κυβέρνηση συνεχίζει να υποστηρίζει ότι «δεν ξέρουμε τι έγινε»

Φωτογραφία-ντοκουμέντο από το πούλμαν – Η κυβέρνηση συνεχίζει να υποστηρίζει ότι «δεν ξέρουμε τι έγινε»

18.09.2023 | 20:17

Στη δημοσιότητα δίνεται φωτογραφία-ντοκουμέντο από το πούλμαν που μετέφερε την ελληνική στρατιωτική αποστολή στη Λιβύη, το οποίο φαίνεται να είναι διάτρητο στην πίσω πλευρά του.

Συγκεκριμένα, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση και τα περισσότερα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα «τροχαίο», τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα προκαλούν πολλά ερωτήματα.

Στη φωτογραφία που παραθέτουμε βλέπουμε ότι το πούλμαν είναι διάτρητο στην πίσω πλευρά του, ενώ υπάρχουν εκτόνωσης εκρηκτικών. 

Δείτε τη φωτογραφία: 

Η φωτογραφία θυμίζει ένα πούλμαν που έχει δεχθεί επίθεση με βόμβα και όχι ένα πούλμαν που είχε ένα… τροχαίο. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση, μέσω του εκπροσώπου της, Παύλου Μαρινάκη, υποστηρίζει ότι δεν ξέρει τι έγινε στη Λιβύη. 

Συγκεκριμένα, ο Π. Μαρινάκης, χρησιμοποιώντας γλώσσα που ταιριάζει περισσότερο σε… πρώτες πληροφορίες δελτίου ειδήσεων και όχι σε κυβερνητικό εκπρόσωπο που εμφανίζεται την αμέσως επόμενη ημέρα μετά από μία τραγωδία με πέντε νεκρούς.

Ερωτηθείς αν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιστράτευσε κάτι που θύμιζε περισσότερο σε… έκτακτο δελτίο ειδήσεων.

«Θα διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του συμβάντος», είπε και συνέχισε: «Οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Αυτό δεν μπορούμε εμείς να το πούμε με βεβαιότητα, τι συνέβη ή δεν συνέβη, ούτε μπορώ να σας πω εγώ πριν γίνει η σχετική έρευνα, πριν δοθούν οι σχετικές επίσημες απαντήσεις από το υπουργείο Άμυνας. Εγώ μπορώ να σας πω ότι θα γίνει άμεσα η διερεύνηση των αιτίων. Και βέβαια του οδηγού, τι συνέβη, ποια είναι η ευθύνη που οι άνθρωποι αυτοί δεν γύρισαν στην πατρίδα μας μετά από αυτή την ανθρωπιστική βοήθεια στην οποία συνέτρεξαν».

Την ίδια ώρα οι λιβυκές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η τραγωδία να προήλθε από εξτρεμιστική ισλαμιστική ενέργεια καθώς η Ντέρνα είναι η πόλη προπύργιο του ISIS από το 2011 και ελέγχεται πλήρως από σκληρές ένοπλες ομάδες που δεν δέχονται κανέναν ουσιαστικό έλεγχο από την φιλοτουρκική κυβέρνηση του Α.Ντμπεϊμπά.