Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Ολοκληρώθηκε η βαλλιστική εξέταση

Ολοκληρώθηκε η βαλλιστική εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια των Αθηνών

Ολοκληρώθηκε η βαλλιστική εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια των Αθηνών από τα όπλα και τους κάλυκες που περισυνελέγησαν μετά το διπλό φονικό στα Ανώγεια.


Πρόκειται για το όπλο που παρέδωσε ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη και το άλλο όπλο που παρέδωσε στο ΑΤ Ανωγείων η οικογένεια του Γιώργου Ξυλούρη. Επίσης έγινε ταυτοποίηση των όπλων με τους 7 κάλυκες που περισυνέλεξαν οι αστυνομικοί από το σημείο του φονικού και ένας κάλυκας που τραυμάτισε θανάσιμα τον Λευτέρη Καλομοίρη

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σφαίρες (κάλυκες) που βρέθηκαν στον τόπο του φονικού έχουν ταυτοποιηθεί με τα δύο προαναφερόμενα όπλα που έχει στα χέρια της η αστυνομία.

Ωστόσο καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχουν οι δικηγόροι των δύο οικογενειών που εμπλέκονται στο διπλό φονικό των Ανωγείων για τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων.

Αποτελέσματα που σύμφωνα με τους δικηγόρους θα αργήσουν να φτάσουν στα χέρια τους.

Ερωτηθείς ο δικηγόρος της οικογένειας Καλομοίρη, Διονύσης Βέρρας τόνισε για μία ακόμη φορά πως οι βαλλιστικές εξετάσεις αναμένεται να δείξουν δύο διαφορετικά όπλα, διαφορετικών διαμετρημάτων.

Το ένα ανήκει στον πελάτη του, τον 29χρονο, και το άλλο στον Ξυλούρη, επαναλαμβάνοντας επίσης εάν πρόκειται για το 9αρι που χρησιμοποιήθηκε το μοιραίο βράδυ.

Ως γνωστόν η πλευρά Καλομοίρη υποστηρίζει ότι ο τόπος του εγκλήματος «πειράχθηκε» και ότι το 9αρι που παρέδωσε η οικογένεια Ξυλούρη δεν είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη φονική συμπλοκή. «Η οικογένεια Ξυλούρη ισχυρίζεται ότι δεν πυροβόλησαν. Δεν την συμφέρει να υπάρξει ταυτοποίηση και έτσι δίνουν ένα ψεύτικο πειστήριο» σχολιάζουν.

Η οικογένεια Ξυλούρη πάλι υποστηρίζει ότι ο άτυχος κτηνοτρόφος, πατέρας δύο παιδιών, δεν πυροβόλησε και ότι ο 29χρονος Μ. Καλομοίρης πυροβολώντας τον Γιώργη Ξυλούρη σκότωσε και τον πατέρα του.

Τα τελευταία 24ωρα έχουν διακινηθεί και άλλα σενάρια, στα οποία όμως οι αρμόδιες Αρχές δεν δίνουν πιθανότητες βασιμότητας.

Απολογία 29χρονου

Στην απολογία του ο 29χρονος δίνει τη δική του εκδοχή για τα όσα διαδραματίστηκαν το μοιραίο βράδυ του Σαββάτου στο Περαχώρι Ανωγείων, και τα οποία οδήγησαν στο θάνατο τον πατέρα του Λευτέρη Καλομοίρη και τον Γιώργο Ξυλούρη,

Ο 29χρονος, ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, περιγράφει στην έγγραφη απολογία του, πως ξεκίνησε το «φονικό»

Ήταν στο μπάνιο όταν άκουσε τις φωνές της μητέρας του και έναν πυροβολισμό. Πήρε το όπλο του και βγήκε στο δρόμο όπου είδε νεκρό τον πατέρα του και τον Γιώργο Ξυλούρη να στέκεται μπροστά του. Τότε τον πυροβόλησε από κοντινή απόσταση.

ΠΗΓΗ