Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Στον εισαγγελέα ο φερόμενος δολοφόνος – Αρνείται τις κατηγορίες, το χρονικό

Πώς έγινε η προσαγωγή και η σύλληψη του υπόπτου για τη δολοφονία του 44χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό

Στα δικαστήρια οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής ο 44χρονος ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό.

Σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοφορία – οπλοχρησία.

Προθεσμία για την Πέμπτη πήρε ο φερόμενος δολοφόνος του 54χρονου τοπογράφου

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε αρχικά στον εισαγγελέα εκτελέσεων και μετά στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.

Έτσι, ο 44χρονος θα βρεθεί ξανά στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων την προσεχή Πέμπτη, για να απολογηθεί για τις κατηγορίες που του αποδίδονται σχετικά με τη δολοφονία του 54χρονου Παναγιώτη Στάθη.

Πώς έγινε η προσαγωγή και η σύλληψή του

Η αστυνομία ανέλυσαν 80 βίντεο τα οποία υπήρχαν στην ευρύτερη περιοχή όπου ο 54χρονος κινείτο στο Νέο Ψυχικό. Ο 44χρονος με την επιστροφή του προς την περιοχή του Ζωγράφου, φαίνεται πως άλλαξε το σκούτερ το οποίο χρησιμοποίησε για την εκτέλεση και μπήκε σε ένα υπόγειο πάρκινγκ στην ίδια περιοχή όπου εκεί υπήρχε η δική του μηχανή.

Έτσι, οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο σπίτι όπου ο 44χρονος διέμενε με τη σύντροφό του, και τον βρήκαν την ώρα που ετοιμαζόταν να φύγει από το σπίτι, όντας ουσιαστικά με τις βαλίτσες στο χέρι.

Το ζευγάρι ετοιμαζόταν να επισκεφθεί έναν νησιωτικό προορισμό, με τις Αρχές να βρίσκουν στο σπίτι τέσσερα κινητά τηλέφωνα και δυο κάρτες SIM και από την ανάκληση των στοιχείων, ενδεχομένως να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός, με ποιον επικοινώνησε ο 44χρονος.

Στο σπίτι του στου Ζωγράφου έχουν βρεθεί και γάντια, τα οποία εξετάζεται αν είναι αυτά που χρησιμοποίησε κατά την εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου με 20 σφαίρες.

Το λάθος που φέρεται να έχει να πραγματοποιήσει ο συλληφθείς αφορά τη μοτοσικλέτα του και μία φράση του. Μόλις οι αστυνομικοί έπιασαν τον 44χρονο φέρεται να τους είπε: «με το δικό μου όχημα θα την έκανα; χαζός είμαι;». Ένας ισχυρισμός, που, κατά κόρον, λέγεται από δράστες ανθρωποκτονιών.

Οι αστυνομικοί θα προβούν σε άρση τραπεζικού απορρήτου του 44χρονου, συγγενικών και φιλικών του προσώπων και του ύποπτου ηθικού αυτουργού, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ύποπτα εμβάσματα που θα μπορούσαν να αποτελούν «αμοιβή» για το συμβόλαιο θανάτου.

Μπαλάσκας: Κοντά στα ίχνη του ηθικού αυτουργού οι Αρχές – Συσχετισμοί με Greek mafia

«Ο φερόμενος ως δράστης πιάστηκε μετά από πάρα πολλές εξειδικευμένες έρευνες, και αξιοποιήσεις πληροφορίας και ακολουθήθηκε μετά την δολοφονία, κάμερα-κάμερα και στενό- στενό που πήγε στην σύντροφό του στου Ζωγράφου. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι θα πήγαινε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Ο φερόμενος ως δράστης είναι στα χέρια της αστυνομίας, είναι πολύ σοβαρός και βαρύς ποινικός, δεν «ανοίγει το στόμα του» καθόλου, όπως περίμεναν στην ΕΛ.ΑΣ. Και βεβαίως εμπλουτίστηκε με άλλα δύο άτομα το κλιμάκιο που βρίσκεται στη Μύκονο, διότι είναι κοντά στα ίχνη του ανθρώπου που ενδεχομένως να έδωσε την εντολή, που συνεννοείτο με τον 44χρονο», είπε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στο MEGA.

«Βρέθηκαν ειδικοί συσχετισμοί με την Greek mafia, από την στιγμή που ο φερόμενος ως δράστης είναι ποινικός και η μεγαλύτερη «κηλίδα» πάνω του είναι η απαγωγή του Παναγοπούλου, και τότε είχε ειπωθεί πως τα χρήματα από την απαγωγή του, τα οποία δεν βρέθηκαν ποτέ, είχαν πάει στην Greek mafia μέσω ενός στελέχους της Greek mafia το οποίο εκτελέστηκε στο σπίτι του, στο εξοχικό του μπροστά στην οικογένειά του. τώρα το επόμενο βήμα θα είναι να συλληφθεί ο ηθικός αυτουργός», συμπλήρωσε.

«Υπάρχουν πληροφορίες και για άλλα άτομα. Έχουν ανοιχτεί οι κάρτες SIM και τίθενται σε παρακολούθηση άλλα 4 άτομα στην Μύκονο και σήμερα κιόλας αναμένονται εξελίξεις», τόνισε κλείνοντας ο Σταύρος Μπαλάσκας.