Δολοφονική επίθεση τη νύχτα στον Γιούχτα: Έριξαν 80 φόλες για να εξολοθρεύσουν τα ζώα της περιοχής (pics)

Δολοφονική επίθεση τη νύχτα στον Γιούχτα

Για τις φόλες είχε χρησιμοποιηθεί σκυλοτροφή κονσέρβα καλυμμένη με άσπρη σκόνη

Ολόκληρη επιχείρηση εξολόθρευσης ζώων έστησαν κάποιοι στον Γιούχτα τη νύχτα αφού σήμερα το πρωί βρέθηκαν 80 φόλες από το λαγωνικό Έκα και τον Σπύρο Νηστικάκη.

Στα χρονικά του”> LIFE Against Poison Crete δεν έχει ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό όπως το σημερινό. Ογδόντα (80)! φόλες βρήκε η Έκα με τον Σπύρο σήμερα το πρωί 12/1/2024 στον Γιούχτα, δίπλα στην ταΐστρα και την αποικία των όρνιων, μέσα στο δασάκι, στον δρόμο αλλά και ψηλότερα προς τον Αφέντη. 
Για τις φόλες είχε χρησιμοποιηθεί σκυλοτροφή κονσέρβα καλυμμένη με άσπρη σκόνη.
Τα ευρήματα είναι ήδη καθοδόν για υποβολή μήνυσης στο ΑΤ Ηρακλείου.
Ιδιαίτερη προσοχή σε όσους κινούνται στην περιοχή ιδιαίτερα εάν έχουν μαζί τους κατοικίδια.
Παράκληση όποιος γνωρίζει κάτι να καταθέσει για το θέμα στο ΑΤ Ηρακλείου ή να ενημερώσει τον Σπύρο Νηστικάκη 6948512177 ή τον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων.
Την Ομάδα Ανίχνευσης του LIFE Bonelli East Med συνόδευαν ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης Δωδεκανήσου κ. Χάρης Παπαδάκης και ο θηροφύλακας του 1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Ηρακλείου κ. Ζαχαρίας Ιατράκης.
Οι φωτό του Σπύρος Νηστικάκης

Ευρήματα όμως, είχε και η χθεσινή αυτοψία του Σπύρος Νηστικάκης και της Έκα στην περιοχή ανατολικά της Κνωσού. Εκτός από έναν νεκρό δηλητηριασμένο σκύλο βρέθηκε και μία τσάντα με υπολείμματα τροφής καλυμμένα με άσπρη σκόνη, ξεκάθαρο δείγμα χρήσης τοξικής ουσίας. Και για το συγκεκριμένο περιστατικό έχει κατατεθεί μήνυση στο ΑΤ Ηρακλείου.
Κατά τα άλλα θέλουμε και Unesco…


Ο θηροφύλακας κ. Ζαχαρίας Ιατράκης, βοήθησε στην έρευνα και στην υποβολή της μήνυσης. 
LIFE Bonelli East Med, 1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Ηρακλείου, Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης Δωδεκανήσου, #LIFEBonellieastMed