Εμπιστευτείτε το ελαιόλαδο για να ωφελήσει τα μαλλιά σας με τρόπους που δεν ξέρατε

Εμπιστευτείτε το ελαιόλαδο για να ωφελήσει τα μαλλιά σας με τρόπους που δεν ξέρατε
Εμπιστευτείτε το ελαιόλαδο για να ωφελήσει τα μαλλιά σας με τρόπους που δεν ξέρατε

Οι περισσότεροι από εμάς παίξαμε το Holi μετά από δύο χρόνια με τόσο ενθουσιασμό που ξεχάσαμε ποιες θα μπορούσαν να είναι οι παρενέργειές του. Το χρώμα που πιτσιλίζουν οι φίλοι στα πάρτι περιέχει τις χημικές ουσίες που δεν βραβεύουν τα μαλλιά σας, πιστέψτε μας.

 Στην πραγματικότητα, τα τραχιά μαλλιά είναι κάτι μετά το Holi για πολλούς, και αν το αντιμετωπίζετε αυτή τη στιγμή, πιθανότατα ξέρετε γιατί. 

Αλλά χάρη στις ινδικές μας ρίζες και τη δύναμη να δημιουργούμε σπιτικές θεραπείες για όλα τα σωματικά προβλήματα, δεν χρειάζεται να κλείνουμε ραντεβού με το δερματολόγο κάθε φορά που κάτι φαίνεται απείθαρχο. Εξοικονομώντας κόπο και χάπια, υπάρχει μια ευεργετική και εύκολη σπιτική θεραπεία για να λύσετε το πρόβλημα των μαλλιών σας .

 Εμφιαλωμένο στην κουζίνα σας καθώς συνεχίζετε να διαβάζετε, το μαγικό συστατικό για το οποίο μιλάμε είναι το ελαιόλαδο – κάτι που πάντα εγγυούσατε για τις ανάγκες υγείας σας.

Δεν ξέρατε ότι το ελαιόλαδο είναι υγιεινό και για τα μαλλιά σας. Παρέχοντας θρέψη, απαραίτητα μέταλλα, λάμψη, απαλότητα και δύναμη, το ελαιόλαδο ικανοποιεί τις απαιτήσεις που απαιτούν τα μαλλιά σας. Το ελαιόλαδο είναι επίσης γνωστό για τη μείωση της πιτυρίδας και των σχισμένων άκρων.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το ελαιόλαδο στα μαλλιά μου;

Ξέρετε ότι ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε αυτή τη φυσική θεραπεία μαλλιών όταν οι τρέσες σας φαίνονται τρομερές με φριζάρισμα, ξηρότητα ή σχισμένες άκρες. Γυναίκες, άνδρες και ακόμη και παιδιά που θέλουν να εντάξουν το ελαιόλαδο στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών τους μπορούν να δοκιμάσουν αυτήν την εύκολη μέθοδο:

  • Πάρτε την κατάλληλη ποσότητα ελαιολάδου ανάλογα με το μήκος και τον όγκο των μαλλιών σας.
  • Εφαρμόστε το λάδι πρώτα στο τριχωτό της κεφαλής σας και μετά στα μέρη που αισθάνεστε ότι είναι υπερβολικά ξηρά. Είναι ασφαλές να εφαρμόζεται για όλους τους τύπους μαλλιών.
  • Καλύψτε τα μαλλιά σας με ένα σκουφάκι μπάνιου (προαιρετικά) και αφήστε το λάδι να δράσει για τουλάχιστον μισή ώρα.
  • Το νερό κανονικής θερμοκρασίας θα πρέπει να χρησιμοποιείται για να ξεπλύνετε το λάδι από τα νήματα σας.
  • Λούστε τα μαλλιά σας με σαμπουάν και επαναλάβετε εάν αισθάνεστε ότι το ελαιόλαδο παραμένει ακόμα. Μην λούζεστε περισσότερες από δύο φορές.

Εικόνα: Shutterstock

Επαγγελματική συμβουλή: Σημειώστε ότι τα ξηρά, τραχιά μαλλιά πιθανότατα θα ωφεληθούν περισσότερο από τα πιο λεπτά μαλλιά. Τα άτομα με λεπτά μαλλιά μπορεί να αισθάνονται ότι τα μαλλιά τους γίνονται λιπαρά.

Αυτή είναι μια γρήγορη καθολική μέθοδος για την εφαρμογή ελαιολάδου για διαλύματα που αναφέρονται παρακάτω:

  1. Ελαιόλαδο ως Μαλακτικό

Ενώ η χρήση σαμπουάν και μαλακτικού είναι απαραίτητη, το ελαιόλαδο, επίσης, ομαδοποιείται ως ένας από τους μαλακτικούς παράγοντες που μπορούν να ωφελήσουν τα μαλλιά σας. Οι επιστήμονες έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι το ελαιόλαδο μπορεί να διεισδύσει στους θύλακες της τρίχας και να μειώσει την ποσότητα νερού που απορροφούν τα μαλλιά. Μειώνει έτσι το πρήξιμο που βιώνει ο άξονας της τρίχας. Αν τα μαλλιά δεν φουσκώσουν τόσο, δεν θα συρρικνωθούν τόσο πολύ, μειώνοντας το άγχος στα μαλλιά και τη φθορά με τη σειρά τους.

Εικόνα: Shutterstock

Επαγγελματική συμβουλή: Προσθέστε ένα μασάζ με ελαιόλαδο στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας για πιο υγιή μαλλιά.

  1. Ελαιόλαδο για πυκνά μαλλιά

Το ελαιόλαδο περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν τη διαδικασία να αποκτήσουν ογκώδη μαλλιά. Είναι επίσης ένα από τα καλύτερα φυσικά συστατικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τα μαλλιά σας πιο δυνατά , καθώς είναι πλούσιο σε πολλές βιταμίνες που βοηθούν να κλειδώσει η κερατίνη στα μαλλιά σας. Η χρήση ελαιολάδου για πιο μακριά μαλλιά είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα γιατί αφαιρεί την υπερβολική συσσώρευση σμήγματος. Το σμήγμα αναστέλλει την ανάπτυξη νέων τριχοθυλακίων και, γενικά, την ανάπτυξη των μαλλιών.

Εικόνα: Shutterstock

Επαγγελματική συμβουλή: Είναι δοκιμασμένο! Το ελαιόλαδο βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών κάνοντας τα μαλλιά σας μακρύτερα και πυκνότερα.

  1. Ελαιόλαδο για σπαστές άκρες

Τα κύρια χημικά στοιχεία του ελαιολάδου είναι το ελαϊκό οξύ, το παλμιτικό οξύ και το σκουαλένιο. Όλα αυτά είναι μαλακτικά, που σημαίνει ότι έχουν μαλακτικές ιδιότητες. Εφαρμόστε το στο κάτω μέρος 3-4 ίντσες των μαλλιών σας για να αναπληρώσετε τις σχισμένες άκρες.

Επαγγελματική συμβουλή: Ακόμα κι αν περιποιείτε μόνο τις άκρες, κρατήστε τα μαλλιά σας καρφωμένα για να αποτρέψετε το ελαιόλαδο να μπει στα ρούχα σας.