Εφιαλτικός ο χειμώνας για την Ευρώπη: Στην Γερμανία «κόβουν» το ζεστό νερό & στην Βρετανία το πότισμα!!!…

Εφιαλτικός ο χειμώνας για την Ευρώπη: Στην Γερμανία «κόβουν» το ζεστό νερό & στην Βρετανία το πότισμα!!!...
Εφιαλτικός ο χειμώνας για την Ευρώπη: Στην Γερμανία «κόβουν» το ζεστό νερό & στην Βρετανία το πότισμα!!!...

«Αν έχεις πράσινο γρασίδι θα ξέρουμε ότι ποτίζεις»!

Εφιαλτικός φαντάζει ο χειμώνας που έρχεται για τις ευρωπαϊκές χώρες ανάμεσα τους και για την Ελλάδα με χαρακτηριστικά παραδείγματα της απαγόρευσης στην χρήση ζεστού νερού στα δημόσια κτίρια στη Γερμανία και του ποτίσματος του γρασιδιού στην Βρετανία.

Στην Γερμανία σταματούν την χρήση του ζεστού νερού στα δημόσια κτίρια στα πλαίσια της εξοικονόμησης ενέργειας καθώς είναι μία χώρα οποία εξαρτάται πλήρως από το ρωσικό φυσικό αέριο, ενώ στην Βρετανία λόγω της ξηρασίας που έχει κατεβάσει σε πάρα πολύ χαμηλό επίπεδο την στάθμη του ποταμού Τάμεση, οι πολίτες δεν θα μπορούν να ποτίζουν τον κήπο τους και το γρασίδι τους.

Μάλιστα προκαλεί εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο οι βρετανικές αρχές θα γνωρίζουν αν κάποιος ποτίζει. Πολύ απλά, όπως λένε χαρακτηριστικά, θα το καταλάβουν από το αν το χρώμα του γρασιδιού είναι πράσινο.

Πρόκειται για πρωτοφανείς καταστάσεις που δεν τις είχαμε συνηθίσει στις λεγόμενες αναπτυγμένες χώρες και δημιουργεί περαιτέρω ανησυχίες για το τι πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα η οποία είναι μία χώρα σαφώς πιο ευάλωτη με πλήρη εξάρτηση από τις εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος και καυσίμων.

Άλλωστε η επιβολή πρόσθετου φόρου στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος από την ελληνική κυβέρνηση δείχνει ότι θα υπάρξει μειωμένη δυνατότητα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση επιχειρεί να μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος επιβάλλοντας μία εισφορά της τάξεως του 0,01 ευρώ ανά κιλοβατώρα.