ΕΚΤΑΚΤΟ: Με κεραυνοβόλο προέλαση έφτασαν και πάλι στα προάστια του Χάρκοβου οι Ρώσοι!

Με κεραυνοβόλο προέλαση έφτασαν και πάλι στα προάστια του Χάρκοβου οι Ρώσοι!
Με κεραυνοβόλο προέλαση έφτασαν και πάλι στα προάστια του Χάρκοβου οι Ρώσοι!

Αυτοί είναι οι Αμερικανοί μισθοφόροι που πιάστηκαν αιχμάλωτοι

Σε απόσταση 23 χλμ. από το κέντρο του Χάρκοβου βρίσκονται οι ρωσικές μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες μετά από μία «αθόρυβη» κεραυνοβόλα προέλαση μίας εβδομάδας, κι ενώ στο Κίεβο. Ο.Σολτς, Ε.Μακρόν και Μ.Ντράγκι, ζητούν από τον επικεφαλής του ουκρανικού καθεστώτος Β.Ζελένσκι να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για να σωθεί η οικονομία της ΕΕ!

Η ουκρανική αμυντική γραμμή κατά μήκος της γραμμής Molodov-Stary Saltov-Bayrak το οποίο απέχει από τα περίχωρα του Χάρκοβο σε ευθεία γραμμή είναι περίπου 28 χλμ. όπως και το Stary Saltov βομβαρδίζεται ανηλεώς από το ρωσικό πυροβολικό.

Την ίδια ώρα, λοιπόν που οι Ρώσοι έκοβαν το 60% του φυσικού αερίου της Γερμανίας και το 15% της Ιταλίας, ένα ρωσικό Τάγμα έμπαινε στις περιοχές Dementyevka, Russkaya και Lozovaya στα βόρεια του Χάρκοβου ως αιχμή του δόρατος τριών Τεθωρακισμένων και δύο μηχανοκίνητων ρωσικών Ταξιαρχιών!

Ήδη οι Ρώσοι προελεύνουν πάλι προς τις περιοχές Prudynka και Slatino πίσω και πλάι από την ουκρανική αμυντική διάταξη.

Η αιχμαλωσία των δύο Αμερικανών μισθοφόρων έξω από το Χάρκοβο, αποκάλυψε ότι οι Ρώσοι επέστρεψαν στην περιοχή που κατοικείται κατά 70% από ρωσόφωνους και επέστρεψαν μάλλον… για να μείνουν!

Με ρυθμό απωλειών άνω των 1000 ατόμων την ημέρα, οι Ουκρανοί δείχνου να έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα: Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Oleksandr Motuzyanyk επιβεβαίωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα πέρασαν στη δεξιά όχθη του Seversky Donets και εισήλθαν στο Stary Saltov, στην περιοχή Volchansky, περίπου 30 χιλιόμετρα από το Χάρκοβο, χθες αργά το βράδυ, αλλά σήμερα προχώρησαν ακόμα περισσότερο.

Ουκρανικές στρατιωτικές πηγές κάνουν λόγο για «σοβαρά προβλήματα στις ένοπλες δυνάμεις μας στην περιοχή του Χάρκοβο».

Έτσι η ρωσική αμυντική αιχμή έχει δημιουργήσει και δεύτερο άξονα, πριν ακόμα καταλάβει όλο το Ντονμπάς και το Λουγκάνσκ κι ενώ ένα νεοναζιστικό Τάγμα Kraken και οι μονάδες των ξένων μισθοφόρων έχουν περικυκλωθεί στο εργοστάσιο Azot του Σεβεροντονέτσκ και το  Lysychansk.

Αν οι Ρώσοι καταφέρουν και απομονώσουν το Χάρκοβο, πιθανόν να τους ανοίξει πάλι «η όρεξη» κα για το Κίεβο, καθώς πληροφορίες από την Λευκορωσία που αποτελούσε την κύρια βάση της επίθεσης κατά του Κιέβου, αναφέρουν ότι συγκεντρώνονται και πάλι μεγάλες ρωσικές δυνάμεις: Δύο «φρέσκες» τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες και τρεις μηνανοκίνητες αναπτύχθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες.