Ένα σχολείο και μια εκκλησία που δεν θα λειτουργήσουν ξανά

Ενα σχολειο και μια εκκλησια δεν θα λειτουργήσουν ξανα
Ο Σεισμος στη Κρητη

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, στις 9:17 π.μ. έπληξε την περιοχή μας σεισμός μεγέθους 6,0 βαθμών…… To επίκεντρο κοντά στο Αρκαλοχώρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, στο νομό Ηρακλείου. Ο σεισμός προκάλεσε μεγάλες υλικές καταστροφές στο Αρκαλοχώρι αλλά και στα γύρω χωριά.
Επίσης προκάλεσε καθίζηση του εδάφους στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, η οποία υπολογίστηκε έως και 21 εκατοστά βάση τις παρατηρήσεις του δορυφόρου Sentinel 1

Ένα από τα πληγέντα χωριά ήταν και το Ίνι.


Εκτός τις μεγάλες υλικές ζημιές στις κατοικίες ολοκληρωματική καταστροφή υπέστη το Δημοτικό σχολείο και ή κεντρική εκκλησία του χωριού ο Άγιος Γεώργιος

Εδώ σε αυτό το Δημοτικό σχολείο έμαθαν τα πρώτα τους γράμματα μια γενιά που μια γενιά που περπάτησε και γύρισε από το σχολείο με τα πόδια.

Μια γενιά που ο δάσκαλος σε έστελνε στο γραφείο να πάρεις κιμωλία.
Μια γενιά που όταν ο δάσκαλος σε έδερνε με την ρίγα, οι γονείς σου του έλεγαν καλά έκανες.
Μια γενιά που ντρεπόταν να κάθεται στο κάθισμα, στο λεωφορείο, δίπλα σε έναν όρθιο ενήλικα.
Μια γενιά που πιστεύει στον Θεό, που σέβεται πολύ τους γονείς, τους δασκάλους και τους γείτονες του.
Μια γενιά που έπαιζε στο δρόμο και έπινε νερό από το ποταμό.
Μια γενιά που αγάπησε το καλό, το όμορφο, την αλήθεια. Μια γενιά και ένα σχολείο που δυστυχώς δεν θα επιστρέψουν ξανά!

Η εκκλησία μας και οι πνευματικοί μας δίδαξαν πως πάντα πρέπει να αναζητούμε τρόπους να αγαπάμε, να υπηρετούμε και να μοιραζόμαστε πάντα τα χαρίσματά μας ως μέλη μίας εκκλησιαστικής κοινότητας. Να κάνουμε αυτό που μας δίδαξε ο Χρίστος να κάνουμε.
Ο Άγιος Γεώργιος στέκει όρθιος ακόμη πάνω στις πληγές του και οι κάτοικοι του Ινίου βυθισμένοι στο πένθος γιατί ο ναός του Αγίου Γεωργίου δεν θα λειτουργήσει ξανά.