Ενοίκια: Προβληματισμός και αγανάκτηση από τις απλησίαστες τιμές (βίντεο)

Γρίφος για δυνατούς λύτες η ανεύρεση σπιτιού στην Κρήτη

Μεγάλος είναι ο προβληματισμός, τόσο σε επίπεδο Κρήτης όσο και ανά την επικράτεια καθώς η εύρεση στέγης γίνεται όλο και πιο δύσκολη για τους πολίτες. Ο χώρος της μακροχρόνιας μίσθωσης βάλλεται τόσο από την βραχυχρόνια, τύπου Airbnb, όσο και από το πάγωμα που καταγράφεται στον κλάδο της οικονομικής δραστηριότητας.

Οι υποψήφιοι ενοικιαστές βρίσκονται συχνά μπροστά σε απλησίαστα ποσά με μερίδα πολιτών να κάνει πλέον λόγο και συχνότερα περιστατικά αισχροκέρδειας.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Ηρακλείου, Άρτεμις Μαυράκη, τη σήμερον, ένας οικογενειάρχης πρέπει να είναι πάρα πολύ τυχερός αν βρει ένα διαμέρισμα των 80 -100 τμ με 2 ή 3 υπνοδωμάτια και να βρει οικία με μίσθωμα μέχρι 600 ευρώ.

Με την σειρά του, ο πρόεδρος Ιδιοκτητών Ακινήτων Ηρακλείου, Κώστας Αράπογλου εξηγεί ότι, όλο και πιο συχνό φαινόμενο αποτελούν οι οικογένειες οι οποίες στρέφονται πλέον στην αγορά κάποιου οικοπέδου, σε κοντινές περιοχές του Ηρακλείου, όπου είναι χαμηλότερες οι τιμές. Σε δεύτερο χρόνο προχωρούν στην κατασκευή κατοικίας, συνήθως πετρόκτιστης, λόγω χαμηλότερου κόστους κατασκευής. Μια άλλη επιλογή σύμφωνα με τον πρόεδρο είναι και τα δάνεια καθώς πλέον οι τράπεζες χορηγούν δάνεια ευκολότερα από ότι τα προηγούμενα χρόνια.