Εντοπίστηκε γρίπη τομάτας

Εντοπίστηκε γρίπη τομάτας
Εντοπίστηκε γρίπη τομάτας

Η γρίπη που πήρε το όνομά της λόγω της κόκκινης φουσκάλας που προκαλεί, έχει προκαλέσει ανησυχία στο Κοϊμπατόρε, με μια ομάδα αξιωματούχων που αναπτύχθηκε στα σύνορα Ταμίλ Ναντού-Κεράλα να ελέγχει ανθρώπους που προέρχονται από τη γειτονική πολιτεία.

Η γρίπη της τομάτας έχει επηρεάσει περισσότερα από 80 παιδιά στην Κεράλα. Ξέρετε για αυτήν την ιογενή γρίπη και πώς μπορεί να επηρεάσει την υγεία του παιδιού σας;

Φαίνεται ότι υπάρχουν πολλές ασθένειες γύρω μας που περιμένουν να μας επιτεθούν οποιαδήποτε στιγμή.

 Ο κορωνοϊός έχει ξεκινήσει αυτή την παράξενη αλυσίδα λοιμώξεων και τείνουν να επηρεάζουν ανθρώπους σε πολλές περιοχές. Αυτή τη φορά ένας άλλος ιός εντοπίστηκε στην Κεράλα που επηρεάζει στην πραγματικότητα παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών. 

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περισσότερα από 80 κρούσματα και αυτή η γρίπη έχει ονομαστεί Γρίπη της Τομάτας. Είναι ένας τύπος άγνωστου πυρετού που έχει επηρεάσει παιδιά σε αρκετές περιοχές της Κεράλα. 

Σύμφωνα με αναφορές, ο αριθμός αυτός προβλέπεται να ανέβει υψηλότερα καθώς προχωρά η καύση. Μείνετε μαζί μας και διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε τα πάντα για αυτήν την ιογενή γρίπη που επηρεάζει τα παιδιά της Κεράλα και των κοντινών περιοχών. 

Γρίπη της ντομάτας – Τι είναι; 

Αυτός είναι ένας τύπος άγνωστου πυρετού που έχει εντοπιστεί κυρίως στην Κεράλα και σε κοντινές περιοχές. Δυστυχώς, αυτή η γρίπη προσβάλλει παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών, κάτι που είναι πραγματικά απειλητικό.

 Μιλήσαμε με τον Δρ. Sumeet Nigam, Γενικό Ιατρό από το Νοσοκομείο Sahara, Lucknow, προκειμένου να μάθουμε για αυτήν την ασθένεια με περισσότερες λεπτομέρειες . 

Μας είπε ότι η γρίπη προκαλεί φουσκάλες και μερικά κοκκινωπά εξανθήματα σε όλο το σώμα . Αυτός είναι και ο πιθανός λόγος. που λέγεται γρίπη της ντομάτας. Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα υγείας μας, αυτή η ιογενής γρίπη θα μπορούσε να σχετίζεται με το chikungunya ή τον δάγκειο πυρετό, επειδή τα περισσότερα από τα συμπτώματα που έχουν παρατηρηθεί δίνουν παρόμοια στοιχεία.

Δεδομένου ότι δεν έχουν γίνει πολλά γνωστά μέχρι τώρα, επομένως είναι δύσκολο να σχολιάσουμε την αιτία πίσω από αυτή τη γρίπη της τομάτας. 

Όμως, όπως είπαν οι υγειονομικές αρχές, αυτό θα μπορούσε να εξαπλωθεί περαιτέρω σε λίγες μέρες και να επηρεάσει περισσότερα παιδιά. Ως εκ τούτου, έχει δοθεί συμβουλευτική για την πρόληψη της εξάπλωσης αυτής της γρίπης στα παιδιά.  

Συμβουλές πρόληψης για τη γρίπη της τομάτας 

Έχουν γίνει μερικά βήματα στην Κεράλα προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση της γρίπης της τομάτας σε περιοχές των γειτονικών κρατών. Δεδομένου ότι τα περισσότερα από τα κρούσματα έχουν μόλις εμφανιστεί στην Κεράλα, επομένως μπορεί να είναι δυνατό να σταματήσει η μαζική επίδραση και οι δυσμενείς συνθήκες υγείας που θα μπορούσε να φέρει η γρίπη της τομάτας.

 Η ιατρική ομάδα για την Κεράλα πραγματοποιεί εξετάσεις σε όσους εισέρχονται στο Κοϊμπατόρε για πυρετό και εξανθήματα στο δέρμα . Ελέγχουν ακόμη και για άλλη ασθένεια στα σύνορα της Κεράλα-Ταμίλ Ναντού, όπου έχουν καταγραφεί ορισμένα κρούσματα. Μια 24μελής ομάδα έχει επίσης διοριστεί για να ελέγξει τα νοικοκυριά για παιδιά κάτω των 5 ετών που έχουν συμπτώματα γρίπης τομάτας.

Συμπτώματα της γρίπης της τομάτας 

Η γρίπη της τομάτας έχει μερικά συμπτώματα που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα συμπτώματα. Αυτό θα μπορούσε να καθορίσει τη γρίπη και να αποτρέψει τις αντιξοότητες στην υγεία των παιδιών. 

  • Δερματική ενόχληση 
  • Αφυδάτωση 
  • Κόκκινες φουσκάλες στο δέρμα 
  • Υψηλός πυρετός 
  • Εξανθήματα 
  • Κούραση 
  • Κράμπες 
  • Πρήξιμο στις αρθρώσεις 
  • Ναυτία 
  • Εμετός 
  • Καταρροή 
  • Αποχρωματισμός χεριών, γονάτων και γλουτών.

Πώς να αντιμετωπίσετε τη γρίπη της τομάτας; 

Πρέπει να πάτε το παιδί σας στο γιατρό, εάν παρατηρήσετε σημάδια γρίπης της τομάτας στην υγεία του. Το παιδί πρέπει να αποφεύγει το ξύσιμο του εαυτού του, ιδιαίτερα τις φουσκάλες και τα εξανθήματα.

Διατηρήστε τη σωστή υγιεινή ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος λοιμώξεων. Κρατήστε εσάς και τα παιδιά σας ενυδατωμένα ανά πάσα στιγμή, ειδικά αυτή την εποχή των λοιμώξεων. 

Πηγη