Επίδομα 800 ευρώ: Νέες πληρωμές από σήμερα – Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Ένα απίστευτο αλαλούμ συνθέτει τα τελευταία 24ωρα το σκηνικό γύρω από την πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης των αγροτών της χώρας με χιλιάδες δικαιούχους να βλέπουν κουτσουρεμένα τα ποσά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς κατά μεγάλο βαθμό ενώ άλλοι δεν πληρώθηκαν καθόλου.

Ακόμη ένα κύμα πληρωμών για αποζημιώσεις ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους που δεν είχαν λάβει τα 800 ευρώ για ποικίλους λόγους, ξεκινάει από σήμερα, Παρασκευή.

Παράλληλα, εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα λάβουν οι επιστήμονες που υπέβαλαν αίτηση έως τις 15 Μαΐου τα 600 ευρώ της ειδικής οικονομικής ενίσχυσης που αντικατέστησε το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με τα voucher, μετά την κατάργηση του τελευταίου.

Οι νέες πληρωμές που ξεκινούν από σήμερα αφορούν σε εργαζομένους ειδικών κατηγοριών, των οποίων η υποβολή των αιτήσεων έχει ολοκληρωθεί. Αυτοί περιλαμβάνουν άτομα που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, απασχολούμενους σε επιχείρηση που μεταβιβάστηκε, δανειζόμενους εργαζομένους, κ.λπ.

Όσον αφορά τους εργαζομένους των ειδικών κατηγοριών που συνεχίζουν να κάνουν αιτήσεις μέχρι τις 17 Μαΐου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων supportemployees.services.gov.gr, τα 800 ευρώ θα καταβληθούν την ερχόμενη Τρίτη. Στο τέλος Μαΐου θα λάβουν τα 800 ευρώ οι εργαζόμενοι που δήλωσαν λάθος iban ή έκαναν κάποιο λάθος στην υπεύθυνη δήλωση, με αποτέλεσμα να μην καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Τέλος, τον Ιούνιο θα γίνουν οι πληρωμές για τους εργαζομένους που οι συμβάσεις τους βρίσκονται σε αναστολή και τον Μάιο, καθώς οι επιχειρήσεις τους παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, ή επαναλειτουργούν σταδιακά μέσα στον τρέχοντα μήνα.

Πηγή:protothema.gr