Eπιστρέφουν στην εργασία τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στην Ιταλία – Στην Ελλάδα τους τιμωρούν ακόμα

Eπιστρέφουν στην εργασία τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στην Ιταλία
Το 2% των παιδιών που εμβολιάστηκαν με Pfizer/BioNTech εμφάνισαν μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα μετά τη 2η δόσηστην Ιταλία

Η απόφαση πάρθηκε μετά την παραίτηση Μ.Ντράγκι

Οι ανεμβολίαστοι ιατροί στην γειτονική Ιταλία αλλά και το ιατρικό προσωπικό που έχουν τεθεί σε αναστολή λόγω μη λήψης «εμβολίου» κατά του Covid μπορούν πλέον να επιστρέψουν στην εργασία τους!

Αυτό ανακοίνωσε ο ιατρικός οργανισμός της ιταλικής κυβέρνησης, η Εθνική Ομοσπονδία των Χειρουργών και Οδοντιάτρων (FNOMCeO).

Δεν είναι τυχαίο ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά την παραίτηση του Μ.Ντράγκι από την ιταλική πρωθυπουργία καθώς έληξαν τα τιμωρητικά μέτρα που επιβλήθηκαν στο ιατρικό προσωπικό.

Στην Ελλάδα παραμένουν εν ισχύ τα τιμωρητικά μέτρα κατά 8.000 ανεμβολίαστων υγειονομικών προφανώς για να μην παραδεχτεί η κυβέρνηση πόσο λάθος έκανε βάζοντάς τους σε αναστολή εργασίας και από την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν τόσο μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό με αποτέλεσμα πολλά νοσοκομεία να αναστέλλουν σημαντικές λειτουργίες τους ή να αναβάλλονται ακόμα και χειρουργικές επεμβάσεις.

Άλλωστε η αναστολή εργασίας σε 8.000 ανθρώπους και η καταδίκη τους στην εξαθλίωση όπως αποκαλύπτεται εκ των γεγονότων και των αριθμών δεν πρόσφερε απολύτως τίποτε στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το αντίθετο μάλιστα, η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην ΕΕ αναλογικά με τον πληθυσμό της, στην θνητότητα με Covid-19.