Επίθεση με βιτριόλι:Το «μοιραίο» τηλεφώνημα και η εμπλοκή του Μπαγκλαντεσιανού κηπουρού

Επίθεση με βιτριόλι:Το «μοιραίο» τηλεφώνημα και η εμπλοκή του Μπαγκλαντεσιανού κηπουρού
Επίθεση με βιτριόλι:Το «μοιραίο» τηλεφώνημα και η εμπλοκή του Μπαγκλαντεσιανού κηπουρού

Ανανέωση 21:55.Ένα τηλεφώνημα σε Μπαγκλαντεσιανό κηπουρό από την «ένοχη» τηλεκάρτα, έκαψε την βιτριολίστρια της Αγιας Ελεούσας.Η 35χρονη, μπορεί να τα σχεδίασε όλα με κάθε λεπτομέρεια όμως δεν απέφυγε λάθη που στάθηκαν κομβικά στην εξιχνίαση της υπόθεσης. 

Ένα από αυτά, ήταν ότι από την ίδια τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε για να κλείσει ταξί, έκανε ένα ακόμη τηλεφώνημα.

Έτσι, όταν ο αλλοδαπός κλήθηκε για να δώσει εξηγήσεις για το συμβάν, έδωσε το όνομα της 35χρονης με αποτέλεσμα να ξεδιπλωθεί ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας.

Οι αρχές κάνουν λόγο για πολλές διαδρομές, πολλές επικοινωνίες αλλά και πολλά λάθη με ένα από αυτά να αποτελεί κατ’ ουσίαν την “αχίλλειο πτέρνα” της 35χρονης. 

Πρόκειται για μια τηλεκάρτα, την οποία η κατηγορούμενη φαίνεται πως χρησιμοποίησε τόσο για να προβεί σε επικοινωνίες με εταιρείες ραδιοταξί για να την μεταφέρουν στο σημείο της επίθεσης, για το διάστημα που έκανε πρόβες αλλά και την ημέρα του χτυπήματος, όσοι και σε επικοινωνία επαγγελματικού τύπου που χρειάστηκε να κάνει στο πλαίσιο της εργασίας της με συνεργάτη από το εξωτερικό.


 (Αρχικό κείμενο 19:32) Ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών στην 35χρονη που φέρεται να έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα το πρωί της 20ης Μαΐου, στην Καλλιθέα.:

Η 35χρονη επιτέθηκε στην Ιωάννα λόγω ερωτικής αντιζηλίας που ξεκίνησε από ένα αίτημα φιλίας στο Facebook(!) ανάμεσα στο σύντροφό της και το θύμα. 

Το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας την φέρνει αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο προσωρινής κράτησης. Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στον ανακριτή όπου αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί.

Η 35χρονη που βρίσκεται στη ΓΑΔΑ από νωρίς το πρωί της Πέμπτης δεν έχει ομολογήσει την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας, παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί είναι σίγουροι ότι είναι η δράστις και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, το μεσημέρι της ίδιας μέρας συνεχάρη τους αστυνομικούς για την εξέλιξη της υπόθεσης. 

Λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα η 35χρονη έφτασε στην Ευελπίδων όπου προσπαθούσε να κρύψει το πρόσωπό της από τις κάμερες, καθώς οι αστυνομικοί την οδηγούσαν στον Εισαγγελέα.

Play Video

Ο δικηγόρος της 35χρονης Σ.Κεχαγιόγλου είχε αναφέρει νωρίτερα: «Απευθύνθηκε στο γραφείο μου η οικογένεια της μέλλουσας να προσαχθεί, όχι ακόμη κατηγορούμενης. Θα λάβει την ιδιότητα εφόσον ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελία. Μου ζητήθηκε να αναλάβω την υπεράσπισή της.

Αποδέχτηκα την παράκληση της οικογένειας αλλά μένει να υπάρξει και η τυπική ανάθεση της εντολής σε μένα από την ίδια ενώπιον του ανακριτή, εφόσον ασκηθεί δίωξη και οδηγηθεί ενώπιον των ανακριτών. Μίλησα μαζί της μόνο τηλεφωνικά, μου είπε πως δεν έχει καταθέσει και πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Είναι το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή».

Υπό προσωρινή κράτηση η 35χρονη

Το πρωί της Τρίτης (16.06.2020) θα απολογηθεί η 35χρονη. Μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει ομολογήσει ότι επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα.

Ένταλμα προσωρινής κράτησης μέχρι την ερχόμενη Τρίτη (16.06.2020), όταν και θα απολογηθεί, εκδόθηκε σε βάρος της 35χρονης, η οποία κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι, το πρωί της 20ης Μαΐου, στην Καλλιθέα.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών της άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας.