Έρχονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις στην Κρήτη

Ραγδαία μεταβολή του καιρού αναμένουν οι μετεωρολόγοι από τις μεσημβρινές ώρες και μετά
Ραγδαία μεταβολή του καιρού αναμένουν οι μετεωρολόγοι από τις μεσημβρινές ώρες και μετά


Δεν μένει, τελικά, ανεπηρέαστη η Κρήτη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τα τελευταία 24ωρα πολλές περιοχές της χώρας, προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες και πλημμυρικά φαινόμενα σε μεγάλα αστικά κέντρα

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, από τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης και μετά θα εκδηλωθούν στην Κρήτη καταιγίδες κατά τόπους έντονες και χαλαζοπτώσεις, ενώ ταυτόχρονα η θερμοκρασία θα διατηρείται στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει:

“Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη, όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.
Οι άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου”.

Όσον αφορά στη γενική πρόγνωση του καιρού για ολόκληρη τη χώρα, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr προβλέπει:

“Βροχές και καταιγίδες με έντονα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Aυξημένη πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων. Υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά και βόρεια. Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις 7-8 μποφόρ τις βραδινές ώρες στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται τις πρωινές ώρες σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Κεντρικής Μακεδονίας και στις Σποράδες. Τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, τις μεσημεριανές ώρες θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 36 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 15 έως 36, στην Ήπειρο από 15 έως 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά του Ιονίου 18 έως 34 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 33 βαθμούς αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά από αργά το απόγευμα θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση στα 7 με 8 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και από τις μεσημεριανές ώρες βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ”.