Φλόριντα – Δραματική προειδοποίηση του επικεφαλής τομέα υγείας: «Μην κάνετε το νέο εμβόλιο για τον COVID-19 – Δεν υπάρχει καμία εγγύηση»

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη για τον Κυβερνήτη Ρον ΝτεΣάντις στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, ο Δρ Τζόζεφ Λαντάπο, επικεφαλής υπηρεσίας Υγείας της πολιτείας, συμβούλεψε τους ανθρώπους να αποφύγουν το νέο  αναμνηστικό εμβόλιο για τον COVID-19.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) δεν έχει ακόμη εγκρίνει το νέο εμβόλιο — το οποίο φέρεται να έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει από την υποπαραλλαγή BA.2.86 omicron.

«Υπάρχει ένα νέο εμβόλιο που έρχεται στη γωνία, ένα νέο εμβόλιο mRNA για τον COVID-19 και ουσιαστικά δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτό», είπε ο Ladapo κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Δεν έχει γίνει καμία κλινική δοκιμή σε ανθρώπους που να δείχνει ότι ωφελεί τους ανθρώπους», είπε.

«Δεν έχει υπάρξει απολύτως καμία κλινική δοκιμή που να δείχνει ότι είναι ένα ασφαλές προϊόν για τους ανθρώπους – και όχι μόνο αυτό, αλλά υπάρχουν πολλά ανησυχητικά σημεία».

Όσον αφορά τις συγκεκριμένες ανησυχίες, ο Ladapo προειδοποίησε ότι τα ενημερωμένα εμβόλια «προκαλούν στην πραγματικότητα καρδιακά προβλήματα σε πολλούς ανθρώπους».

Ο γενικός χειρουργός της πολιτείας προέτρεψε τους κατοίκους της Φλόριντα να λάβουν τις δικές τους αποφάσεις με βάση την ιδιαίτερη «αντήχηση της αλήθειας» και όχι με «άλλους που σας λένε τι πρέπει να σκεφτείτε».