Φόβοι έως και για 1800 κρούσματα στον καταυλισμό των Ρομά -Εκδίωξαν Τσιόδρα-Χαρδαλιά: «Τι θέλετε εδώ ρε;»

Κορονοιός: Οι Ρομά της Λάρισας δεν δέχονται την καραντίνα και προηλάκισαν τους Σ. Τσιόδρα και Ν. Χαραδαλιά
Κορονοιός: Οι Ρομά της Λάρισας δεν δέχονται την καραντίνα και προηλάκισαν τους Σ. Τσιόδρα και Ν. Χαραδαλιά

Φόβοι έως και για 1800 κρούσματα στον καταυλισμό των Ρομά , καθώς την ώρα που οι κάτοικοι της Λάρισας «έτρωγαν» πρόστιμα οι Ρομά συνωστίζονταν και γλεντούσαν.

Στην συνοικία της Νέας Σμύρνης, στη Λάρισα  βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής οι Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς προκειμένου να δουν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί μετά την διάγνωση πολλαπλών κρουσμάτων κορωνοϊού το βράδυ της Πέμπτης.

Μάλιστα υπάρχουν φόβοι έως και για 1800 κρούσματα, καθώς την ώρα που οι κάτοικοι της Λάρισας «έτρωγαν» πρόστιμα οι Ρομά συνωστίζονταν και γλεντούσαν.

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στον καταυλισμό των Ρομά ήταν ένας 32χρονος, ενώ έπειτα από ελέγχους του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν 20 κρούσματα γεγονός που οδήγησε τις αρχές στην απόφαση να μπει σε καραντίνα η περιοχή.

Τα περιοριστικά μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από τις 11 το βράδυ της Πέμπτης με εντολή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Βασίλη Παπαγεωργίου, και πλέον η περιοχή που έχει τεθεί σε καραντίνα επιτηρείται από ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Φόβοι για 1800 κρούσματα!

Για κίνδυνο υπερχείλισης των δομών υγείας στη Λάρισα έκανε λόγο ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας Γιώργος Βασιλόπουλος λόγω των πολλαπλών κρουσμάτων κορωνοϊού στον οικισμό Ρομά στην περιοχή.

«Σκεφτείτε μια περιοχή με 3.000 άτομα εάν επαληθευθεί πως έχει 60% θετικά κρούσματα πάμε σε 1.800 ασθενείς και σε 900 περιστατικά που θα χρειαστούν νοσηλεία κάτι που θα υπερχειλίσει τα νοσοκομείο μας», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.

Παρόλα αυτά έξαλλοι Ρομά οι οποίοι δεν δέχονται να μπουν σε καραντίνα υποδέχθηκαν με άγριες διαθέσεις τους Τσιόδρα-Χαρδαλιά και τους προπηλάκισαν, φωνάζοντάς τους «τι θέλετε εδώ ρε;», μάλιστα οι Ρομά απείλησαν και με ταραχές.

Για να αποφευχθούν οι ταραχές, οι Ρομά όρισαν εκπροσώπους(!) λες και πρόκειται για κάποιο αυτόνομο κρατίδιο, οι οποίο θα έρχονται σε συνεννοήση με τις Αρχές. Οι εκπρόσωποι των Αρχών από την πλευρά τους διαβεβαίωσαν τους Ρομά ότι έχει εξασφαλισθεί η τροφοδοσία στον καταυλισμό.

Σύμφωνα με τοπική ιστοσελίδα, κατά τη διάρκεια της (απόπειρας) αυτοψίας των Χαρδαλιά-Τσιόδρα, έξαλλοι Ρομά τους προπηλάκισαν, φωνάζοντας στο Νίκο Χαρδαλιά, ζητώντας να μάθουν το λόγο που μπήκε ο οικισμός σε καραντίνα.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι εξαιρετικά δύσκολη, μετά τον εντοπισμό πολλαπλών κρουσμάτων κορωνοϊού. Το πρώτο κρούσμα στον οικισμό Ρομά ήταν ένας 32χρονος, ενώ έπειτα από ελέγχους του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν 20 κρούσματα γεγονός που οδήγησε τις αρχές στην απόφαση να μπει σε καραντίνα η περιοχή.

Την ίδια στιγμή , κάτοικοι της περιοχής στους οποίους επιβλήθηκε καραντίνα λόγω Ρομά είναι έξαλλοι καθώς, τις προηγούμενες ημέρες, ενημέρωναν τις Αρχές για σωρεία παραβάσεων των απαγορευτικών μέτρων αλλά Πολιτική Προστασία και αστυνομία «ένιπταν τας χείρας τους».

Υπενθυμίζουμε πως οι παρακάτω «συνωστισμοί» που βλέπετε στις φωτογραφίες και τα βίντεο έχουν γίνει αφού έχει επιβληθεί αυστηρή καραντίνα από χθες το βράδυ, έτσι θα έπρεπε κανονικά να επιβληθούν βαρύτατα πρόστιμα στους συνωστισμενους.