Φτιάξε μια ζεστή παραδοσιακή λαγάνα με σιμιγδάλι. Πρέπει να την δοκιμάσετε και να την απολαύσετε μαζί με τον υπέροχο ταραμά και λίγες ελιές . Την Kαθαρά Δευτέρα η τα κούλουμα τα περνάμε οικογενειακά πετώντας τον χαρταετό και απολαμβάνουμε τα παραδοσιακά έθιμα του τόπου μας.
Υλικά για 2 λαγάνες:
900 γρ αλεύρι ( 900 gr Flour )
100 γρ σιμιγδάλι ( 100 gr semolina )
550 γρ νερό ( 550 gr water )
2 Ξηρές μαγιές ( 2 dry yeast )
100 γρ σουσάμι ( 100 gr Sesame )
100 γρ Ηλιέλαιο ( 100 gr san flower oil )
2 κτσ ξύδι βαλσάμικο ( 2 tbsp vinegar balsamic )
2 κτσ αλάτι ( 2tbsp salt )
1 κτσ ζάχαρη (1 tbsp sugar )
Για το άλειμμα ( on the dough ) 2 κτσ ζάχαρη (2 tbsp sugar )
100 γρ νερό ( 100gr water )
Αρκετό σουσάμι (a lot of sesame )