Γάζα: Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν αφού στοχοποιήθηκαν από το ισραηλινό πυροβολικό ενώ περίμεναν την άφιξη της ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της οδού Al Rasheed, δυτικά της Γάζας.Γάζα: 

Περισσότεροι από 150 νεκροί , απο τα πυρά του Ισραήλ ενώ περίμεναν και προσπαθούσαν να αποκτήσουν αλεύρι για να θρέψουν τα παιδιά τους.

Περισσότεροι από 150 νεκροί , απο τα πυρά του Ισραήλ ενώ περίμεναν και προσπαθούσαν να αποκτήσουν αλεύρι για να θρέψουν τα παιδιά τους.

Τουλάχιστον 150 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν καθώς το Ισραήλ επιτίθεται στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός διέπραξε τη σφαγή του πεινασμένου λαού της Γάζας, στοχεύοντας σκόπιμα πλήθη Παλαιστινίων ενώ μοίραζε βοήθεια στην οδό Al-Rashid. Μέχρι στιγμής, τοπικές πηγές ανέφεραν ότι 85 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 700 τραυματίστηκαν. Το βίντεο δημοσιεύτηκε από τον ισραηλινό στρατό.

Πόλη της Γάζας. 🚨1150 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στη Γάζα από το Ισραήλ σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Σε αυτό που έχει περιγραφεί ως «ενέδρα ανθρωπιστικής βοήθειας», τα ισραηλινά τανκς στόχευσαν χιλιάδες πεινασμένους ανθρώπους σήμερα το πρωί στη βόρεια Γάζα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 150 και τραυματίζοντας άλλους 1000.

Οι ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές στόχευσαν επίσης όλους όσοι προσπάθησαν να φτάσουν σε σακούλες με αλεύρι και συνεχίζουν να στοχεύουν όσους προσπαθούν να φτάσουν σε θύματα.

Τουλάχιστον 150 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, εναντίον ανθρώπων που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια.

Σύμφωνα με αναφορές παλαιστινιακών μέσων ενημέρωσης, ισραηλινά στρατεύματα επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν να φτάσουν ανθρωπιστική βοήθεια στην πόλη της Γάζας την Πέμπτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 150 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 1.000 άλλοι.

Δεκάδες τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο al-Shifa εν μέσω των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών και βομβαρδισμών του ισραηλινού καθεστώτος στην πόλη της Γάζας.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι 47 Παλαιστίνιοι μάρτυρες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μαρτύρων al-Aqsa στο Deir el-Balah της κεντρικής Γάζας λόγω των εγκλημάτων που διέπραξε ο ισραηλινός στρατός στην πολιορκημένη περιοχή.

Ειδησεογραφικές πηγές ανέφεραν επίσης επιθέσεις πυροβολικού από το ισραηλινό καθεστώς σε στρατόπεδο στην πόλη Χαν Γιούνις, καθώς και στις ανατολικές περιοχές της Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Η τελευταία εξέλιξη έρχεται καθώς οι ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για επικείμενο λιμό στο βόρειο τμήμα της Γάζας λόγω του αποκλεισμού του Ισραήλ στην είσοδο της βοήθειας.

Δεκάδες Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους στις τελευταίες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε διάφορες περιοχές της Γάζας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, Ashraf al-Qudra, ζήτησε επίσης «άμεση δράση» από τους διεθνείς οργανισμούς για την πρόληψη των θανάτων παιδιών λόγω «υποσιτισμού, αφυδάτωσης και εκτεταμένης πείνας».

Η διαχειρίστρια της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID) Samantha Power είπε επίσης σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι το Ισραήλ πρέπει να ανοίξει περισσότερα περάσματα, ώστε «να αυξηθεί δραματικά η ζωτικής σημασίας ανθρωπιστική βοήθεια».

«Αυτό είναι θέμα ζωής και θανάτου», είπε, ενώ έδειξε την επιδείνωση των συνθηκών στη Γάζα.

Το Ισραήλ διεξήγαγε τον βάναυσο πόλεμο του στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, αφού η παλαιστινιακή αντιστασιακή ομάδα της Χαμάς πραγματοποίησε την Επιχείρηση Al-Aqsa Storm εναντίον της σφετεριστικής οντότητας ως αντίποινα για τις εντεινόμενες θηριωδίες της κατά του παλαιστινιακού λαού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, περισσότεροι από 30.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τότε που ξεκίνησε ο βάναυσος πόλεμος του Ισραήλ στην περιοχή πριν από σχεδόν πέντε μήνες.

Το καθεστώς του Τελ Αβίβ έχει επιβάλει «πλήρη πολιορκία» στην επικράτεια, διακόπτοντας τα καύσιμα, την ηλεκτρική ενέργεια, τα τρόφιμα και το νερό σε περισσότερα από δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιους που ζουν εκεί.