Γάζα: «Καταστροφή» στη Λωρίδα την ώρα που οι διαμεσολαβητές εξετάζουν την απάντηση της Χαμάς για τη συμφωνία

Το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις στη Γάζα παρά το ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ για την κατάπαυση πυρός

Η Χαμάς και η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ ενημέρωσαν σε κοινή δήλωσή τους ότι παρέδωσαν στους διαμεσολαβητές Αίγυπτο και Κατάρ την απάντησή τους για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα που υποστηρίζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της UNICEF, Τζέιμς Έλντερ είπε μέσα από τη Γάζα ότι: «Σπίτια, νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, γεωργία, οικονομία… καταστράφηκαν. Και ακόμα οι βόμβες πέφτουν».

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι ο Αμπού Ταλέμπ, ένας από τους κορυφαίους διοικητές της, σκοτώθηκε σε πολύνεκρη ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στην Καφρ Νταν στη Δυτική Όχθη.

Δείτε live

10:44 Οι IDF αναφέρουν πυρκαγιές μετά από επιθέσεις με ρουκέτες που έπληξαν βόρεια τμήματα του Ισραήλ

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο στρατός του Ισραήλ επιβεβαίωσε μια μεγάλη επίθεση με ρουκέτες από τον Λίβανο, λέγοντας ότι περίπου 90 βλήματα εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ.

Οι IDF λένε ότι ορισμένα από τα βλήματα καταρρίφθηκαν, ενώ άλλα έπληξαν περιοχές στο βόρειο Ισραήλ, προκαλώντας πυρκαγιές.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ισραηλινούς λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία επαληθεύτηκαν από το Al Jazeera, δείχνουν εκρήξεις στον ουρανό του βόρειου Ισραήλ και καπνό να υψώνεται στην πόλη Τιβεριάς, η οποία φέρεται να χτυπήθηκε από κάποιες ρουκέτες.

Στιγμιότυπο από τις επιθέσεις με ρουκέτες κατά πόλεων στο βόρειο Ισραήλ.

10:34 Νυχτερινές επιδρομές των ισραηλινών δυνάμεων στη Δυτική Όχθη

Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αρκετές νυχτερινές επιδρομές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη στις ακόλουθες περιοχές:

  • Σουβέικα, βόρεια της Τουλκαρέμ
  • Μπακάτ αλ-Χάταμπ, ανατολικά της Καλκίλια
  • Στρατόπεδο προσφύγων Μπαλάτα, ανατολικά της Ναμπλούς, καθώς και στο χωριό Μπούρκα, βορειοδυτικά της πόλης
  • Ντέιρ Ίμπζι και Μπουντρούς, δυτικά της Ραμάλας
  • Μπέιτ Φατζάρ, νότια της Βηθλεέμ
  • Μπέιτ Ουμάρ, βόρεια της Χεβρώνας

Γενική απεργία πραγματοποιείται στην Τζενίν για να θρηνήσουν οι κάτοικοι τη δολοφονία έξι Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό το βράδυ της Τρίτης στην πόλη Καφρ Νταν.

Από τις 7 Οκτωβρίου, τουλάχιστον 544 άνθρωποι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις του ισραηλινού στρατού και των εποίκων. Περισσότεροι από 5.200 Παλαιστίνιοι έχουν επίσης τραυματιστεί και τουλάχιστον 9.170 έχουν συλληφθεί.

Παιδί από την Παλαιστίνη συναντά τον αιχμάλωτο πατέρα της οκτώ μήνες μετά τη σύλληψη και τον βασανισμό του από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής.