Γάζα: Ολονύχτιο ισραηλινό σφυροκόπημα – Κατά δεκάδες οδηγούνται ημίγυμνοι οι Παλαιστίνιοι της Χαμάς στις φυλακές (βίντεο – φωτό)

Χτυπήθηκαν Τζαμπαλίγια και Χαν Γιουνίς στη Γάζα – «Ο μισός πληθυσμός της Γάζας λιμοκτονεί», προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Στόχοι των ισραηλινών δυνάμεων έγιναν για ακόμη μία φορά κατά τη διάρκεια ολονύχτιων επιχειρήσεων στη Γάζα ο οικισμός Τζαμπαλίγια καθώς και η Χαν Γιουνίς, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Την ίδια στιγμή βίντεο δείχνει άνδρες ημίγυμνους, να παραδίνονται , για να συλληφθούν από τον στρατό του Ισραήλ με τον ισραηλινό στρατό να τους μεταφέρει ημίγυμνους σε σειρά μέχρι να τους παραδώσουν σε κλιμάκια στρατονομίας.

Νωρίτερα ο ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τους θανάτους πέντε υπαξιωματικών του, διευκρινίζοντας μέσω X (του πρώην Twitter) πως οι τέσσερις έπεσαν σε μάχες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ο πέμπτος υπέκυψε στα τραύματα που είχε υποστεί κατά την επίθεση της Χαμάς σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τσαχάλ.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν ο λοχίας Μαόρ Κόεν Άιζενκοτ, 19 ετών. Σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο, πρόκειται για ανιψιό —γιο της αδελφής— του Γκάντι Άιζενκοτ, άλλοτε αρχηγού του γενικού επιτελείου, σήμερα μέλους της κυβέρνησης πολέμου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο γιος του αρχιλοχίας Γκαλ Μέιρ Άιζενκοτ, 25 ετών, σκοτώθηκε στη Λωρίδα της Γάζας την Πέμπτη. Κηδεύτηκε προχθές Παρασκευή.

Κατά τον επίσημο απολογισμό, οι απώλειες που έχουν υποστεί οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αφότου άρχισαν χερσαίες επιχειρήσεις στον παλαιστινιακό θύλακο είναι 97.

«Ο μισός πληθυσμός της Γάζας λιμοκτονεί», προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Την ίδια ώρα, ο ανώτερος αξιωματούχος της βοήθειας του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι ο μισός πληθυσμός της Γάζας λιμοκτονεί, καθώς οι μάχες συνεχίζονται εκεί.

Ο Carl Skau, αναπληρωτής διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, είπε ότι μόνο ένα πολύ μικρό μέρος των προμηθειών που απαιτούνται μπόρεσε να εισέλθει στη Στριπ – και εννέα στους 10 ανθρώπους δεν μπορούν να φάνε καθημερινά.

Οι συνθήκες στη Γάζα έχουν κάνει τις παραδόσεις αγαθών «σχεδόν αδύνατες», είπε ο κ. Skau.