Γάζα: Στο στρατόπεδο Nuseirat επιτέθηκε 63 φορές σε μια εβδομάδα το Ισραήλ

Οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν 63 επιθέσεις στον προσφυγικό καταυλισμό Nuseirat μόνο την περασμένη εβδομάδα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 91 Παλαιστίνιους και τραυματίζοντας άλλους 251, σύμφωνα με το Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης της Γάζας.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος πρόκειται να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ότι το Ισραήλ θα στείλει διαπραγματευτές για να ξεκινήσουν εκ νέου τις τελματωμένες συνομιλίες ανταλλαγής αιχμαλώτων την Πέμπτη. Δεν διευκρίνισε τον προορισμό της αντιπροσωπείας.

Παλαιστίνιοι μαχητές πολέμησαν με ισραηλινούς στρατιώτες στη νότια και κεντρική Γάζα, ενώ το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ συνέχισαν να ανταλλάσσουν πυρά. Οι Χούτι της Υεμένης δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις επιθέσεις στο Ισραήλ.

Τουλάχιστον 38.983 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 89.727 τραυματίστηκαν στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα . Ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ από τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου υπολογίζεται σε 1.139 με δεκάδες ανθρώπους να κρατούνται ακόμη αιχμάλωτοι στη Γάζα.

Το Ισραήλ επιτίθεται στην Υεμένη για να «προβάλει δύναμη». Παλαιστίνιοι βομβαρδίζουν Ισραηλινούς στη Γάζα: Παρατηρητές

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-15 και F-35 πραγματοποίησαν την επίθεση στο λιμάνι της Χοντέιντα της Υεμένης, η οποία είχε στόχο 20 αποθήκες καυσίμων, γερανούς που χρησιμοποιούνται για την εκφόρτωση φορτίου από πλοία, καθώς και άλλη απροσδιόριστη υποδομή, αναφέρουν οι παρατηρητές πολέμου .

Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) και το Critical Threats Project (CTP) – δύο δεξαμενές σκέψης με έδρα τις ΗΠΑ – ανέφεραν ότι οι πυρκαγιές στο λιμάνι της Υεμένης αναμένεται να καίγονται για αρκετές ημέρες και η επίθεση θεωρήθηκε απαραίτητη από τον ισραηλινό στρατό που χρειάζεται να «προβάλουν δύναμη» σε περιφερειακό επίπεδο μετά την επίθεση με drone των Χούτι στο Τελ Αβίβ.

Στη νότια Γάζα, παλαιστίνιοι μαχητές που βρίσκονται ανατολικά της πόλης Ράφα επιτέθηκαν σε ισραηλινά τεθωρακισμένα με ρουκέτες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (IEDs) την Κυριακή, σύμφωνα με την έκθεση ISW/CTP.

Στο βορρά, παλαιστίνιοι μαχητές βομβάρδισαν τις ισραηλινές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί κατά μήκος του διαδρόμου Netzarim με όλμους και ρουκέτες.

Φλόγες και καπνός υψώνονται από τον τόπο των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στο λιμάνι της Χοντέιντα, Υεμένη, 21 Ιουλίου 2024. REUTERS/Stringer

Φλόγες και καπνός υψώνονται από τον τόπο των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στο λιμάνι της Χοντέιντα της Υεμένης την Κυριακή [Reuters]