Γιατί οι γυναίκες πρέπει να τρώνε μούρα

Τα μαύρα μούρα διαλύουν το σωματικό λίπος
Τα μαύρα μούρα διαλύουν το σωματικό λίπος

Φαίνεται ότι τα μούρα έχουν θετική επίδραση στην υγεία των γυναικών. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα φρούτα αυτά είναι πολλαπλώς ευεργετικά λόγω των φλαβονοειδών που περιέχουν.

Αυτά τα φυτοχημικά έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ικανότητες.

Πρόσφατη μελέτη που εκπονήθηκε από το Harvard University, κατέγραψε την επίδραση που έχει στην υγεία των γυναικών. Μελετήθηκαν οι διατροφικές συνήθειες μια ομάδας 93.600 γυναικών σε μια έρευνα που ξεκίνησε από το 1991. Οι συμμετέχουσες ανέφεραν τον τρόπο ζωής τους και τις διατροφικές τους συνήθεις κάθε τέσσερα χρόνια.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι οι γυναίκες που είχαν διατροφή υψηλή σε ανθοκυανίνες είχαν 32% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου. Οι αναφορές έδειξαν ότι η υψηλή πρόσληψη ανθοκυανινών προήρχετο από την κατανάλωση μούρων.

Επίσης οι γυναίκες που κατανάλωναν μούρα σε σταθερή βάση, ήταν και αυτές που δεν κάπνιζαν, ήταν περισσότερο δραστήριες, έτρωγαν λιγότερα κεκορεσμένα λιπαρά, και περισσότερες φυτικές ίνες.

Η έρευνα κατέδειξε ακόμη ότι ενώ όλες οι γυναίκες είχαν διαιτολόγιο πλούσιο σε φρούτα και λαχανικά, τα συγκεκριμένα οφέλη τα είχε μόνο η ομάδα εκείνη που είχε εντάξει στην διατροφή της τα μούρα, ανεξαρτήτως είδους. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα συγκεκριμένα οφέλη για την καρδιακή υγεία των γυναικών αποδίδονται στην συγκεκριμένη κατηγορία φλαβονοειδών, αυτών που περιέχονται στα μούρα.