Γιούβαλ Χαράρι: «Η τεχνητή νοημοσύνη θα δημιουργεί θρησκείες, πολιτικά κόμματα και ψεύτικες ειδήσεις»

Ο Yuval Noah Harari, ο σύμβουλος του Κλάους Σβαμπ και εκ των βασικών δημιουργών της θεωρίας της «Μεγάλης Επανεκκίνησης»

Ο Yuval Noah Harari, ο σύμβουλος του Κλάους Σβαμπ και εκ των βασικών δημιουργών της θεωρίας της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» μιλώντας στο Frontiers Forum στο Μοντρέ της Ελβετίας, περιέγραψε έναν εφιαλτικό κόσμο όπου η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί να παράγει «πολιτικά μανιφέστα, ψεύτικες ειδήσεις, ακόμη και γραφές για αναδυόμενες λατρείες».

Με λίγα λόγια μία τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί εκ του μηδενός να δημιουργεί θρησκείες από το μηδέν, να αλλοιώνει τις υπάρχουσες, να αλλοιώνει αποτελέσματα εκλογών, να δημιουργεί πολιτικούς σχηματισμούς και να «ενημερώνει» τον κόσμο παρουσιάζοντας φανταστικά γεγονότα ως πραγματικά.

«Αναλογιστείτε για παράδειγμα την κούρσα για τις επόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2024 και προσπαθήστε να φανταστείτε τον αντίκτυπο των νέων εργαλείων της τεχνητής νοημοσύνης τα οποία μπορούν να παράγουν μαζικά πολιτικές διακηρύξεις, πλαστές ειδήσεις, αφηγήματα, ακόμη και ιερές γραφές για νέες λατρείες.

Τα τελευταία χρόνια, η αίρεση QAnon, η οποία διαθέτει πολιτική επιρροή, έχει διαμορφωθεί γύρω από ανώνυμα διαδικτυακά κείμενα γνωστά ως Q-drops.

Οι ακόλουθοι αυτής της αίρεσης, οι οποίοι αριθμούν εκατομμύρια τώρα στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο πλανήτη, συγκέντρωσαν, αποκάλυψαν και ερμήνευσαν αυτά τα Q-drops ως κάποιου είδους νέες Γραφές, ως ιερά κείμενα.

Στο μέλλον, ίσως να δούμε τις πρώτες λατρείες και θρησκείες στην ιστορία των οποίων τα κείμενα που θα χαίρουν σεβασμού να έχουν γραφεί από μια μη-ανθρώπινη νοημοσύνη».

Η QAnon είναι μία αμερικανική πολιτική οργάνωση η οποία πιστεύει πως ο πλανήτης κυβερνάται από μία παγκόσμια διαβολική κλίκα (αλήθεια γιατί ο Χαράρι χρησιμοποίησε στο παράδειγμά του την συγκεκριμένη ομάδα;) και ότι σε αυτήν περιλαμβάνονται οι πρόσφατες κυβερνήσεις των Δημοκρατικών και ο ευρύτερος πολιτικός τους χώρος.

Ο φίλα προσκείμενος στους Δημοκρατικούς, Χαράρι την αποκαλεί αίρεση.