Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ

Αν η Αγάπη ξεχειλίζει από την καρδιά σου τότε δεν μπορείς να αποφεύγεις το άγγιγμα. Είναι αδύνατον!!

Υπάρχουν κάποιοι που λανθασμένα πιστεύουν πως ό,τι είναι πνευματικό δεν έχει καμία σχέση με το σώμα και υποστηρίζουν πως αν θέλεις να περάσεις την πύλη της πνευματικότητας τότε πρέπει να απαρνηθείς αυτόν τον κόσμο, τον υλικό.

Ξεχνάμε όμως όλοι αυτοί, ότι το σώμα μας είναι το εξωτερικό περίβλημα του αθανάτου Πνεύματός μας και ότι όσο αρνιόμαστε την περιφέρεια μας δεν θα μπορέσουμε ποτέ να βρούμε και να αγγίξουμε το κέντρο μας.

Ο Osho έλεγε ότι το κέντρο μας, το Είναι μας, δεν είναι ενάντια στο σώμα μας γιατί δεν μπορεί να επι­βιώσει χωρίς αυτό ούτε για μια στιγμή. Το σώμα είναι η τροφή του.

Όποια εμπειρία προέρχεται από το σώμα είναι πολύ σημαντική γιατί μπορεί να γίνει μια πύλη όπου περνώντας την μπορούμε να προσεγγίσουμε το Είναι μας. Και το άγγιγμα είναι μια σωματική εμπειρία υψίστης σημασίας.

Είναι μια ιερή στιγμή όπου δυο άνθρωποι, δυο ενέργειες συναντιούνται. Και η συνάντηση δύο ενεργειών που ξεχειλίζουν μέσα από το σώμα, μέσα από μια ανοιχτή καρδιά, είναι πάντοτε χαρά.

Είναι σαν δύο χορευτές που χορεύουν σε απολυτή αρμονία, σαν δύο μουσικούς που παί­ζουν ρυθμικά, σαν δυο τραγουδιστές που φωνητικά στηρίζουν ο ένας τον άλλον και αλληλοσυμπληρώνονται.

Όμως έχουμε ξεχάσει πως είναι να αγγίζουμε πραγματικά.

Και αντί τα χέρια μας να είναι η προέκταση της καρδιάς μας, έχουν γίνει η προέκταση του μυαλού μας. Ακόμα και ένα απλό άγγιγμα το σκεφτόμαστε. Φοβόμαστε να αγγίξουμε και να αγγιχτούμε γιατί έχουμε ξεχάσει την ιερότητα που έχει το άγγιγμα και του έχουμε δώσει μια σεξουαλική χροιά.

Όταν ο άνθρωπος είναι ζωντανός, όταν δεν έχει παγώσει την ενέργεια του κρατώντας την στο κεφάλι του, τότε όλες του οι αισθήσεις λειτουργούν στο έπακρο. Το άγγιγμά του είναι ζωντανό. Είναι ζεστό. Έχει παρουσία, δεν σε αγγίζει μια απουσία.

Το άγγιγμά του έχει ένα μήνυμα.

Είμαι εδώ, σου λέει… Σε Βλέπω, σε Ακούω, σε νοιώθω…

Σε αγγίζει με αγάπη και η ενέργεια της καρδιάς του μεταφέρεται σε εσένα όπως και η δική σου ενέργεια μεταφέρεται σε εκείνον.

Να θυμάσαι:

Τις στιγμές που οι άνθρωποι αγγίζονται χωρίς σκέψη, χωρίς εμπόδια μυαλού, που αγκαλιάζονται και βαθιά σιωπή τους τυλίγει, που η ενέργεια κυλάει από καρδιά σε καρδιά, που σταματά ο χρόνος και απλά υπάρχουν ο ένας μέσα στην αγκαλιά του άλλου, αυτές οι στιγμές ανάμεσα στους ανθρώπους μπορούν να γίνουν στιγμές βαθιάς θεραπευτικής αλλά και εκστατικής εμπειρίας γιατί γαληνεύει το μυαλό, απλώνεται η καρδιά, αγαλλιάζει η ψυχή και γίνεται ένα με την Απεραντοσύνη…

Και αν δυο χέρια που συναντιούνται με ένα ζεστό άγγιγμα προσφέρουν τόση χαρά, τόση γαλήνη φανταστείτε τι μπορεί να προσφέρει μια αγκαλιά…

Κι αν μια αγκαλιά μπορεί να προσφέρει θεραπεία, θρέψη, γαλήνη και πληρότητα φανταστείτε τι μπορεί να προσφέρει η ερωτική πράξη όταν εμπεριέχει την ζέστη λάμψη του αγγίγματος και την μεταμορφωτική εμπειρία της αγκαλιάς μέσα από την ένωση.

Αν το σεξ μεταμορφωθεί σε αγάπη, η σεξουαλική ενέργεια αρχίζει να ανεβαίνει προς τα πάνω και γεμίζει την καρδιά. Και αν η αγάπη γίνει διαλογισμός, γίνει προσευχή τότε η σεξουαλική ενέργεια ξεχειλίζει από την κορώνα του κεφαλιού, το σεξ γίνεται μια Μυστικιστική Κορύφωση, γίνεται «σαμάντι» (Φώτιση) και μπορείς να βιώσεις την ένωση με την Κοσμική Απεραντοσύνη.

Osho: «Οι περισσότεροι από εσάς πιστεύουν ότι ο Θεός είναι Αγάπη κι εγώ σας λέω ότι, η Αγάπη είναι Θεός.»

despoina palamari