Η δήμαρχος Γαύδου προσπαθεί να ξηλώσει με τα χέρια της τις καλύβες των «survivors»

Η προβολή της εκπομπής «Αυτοψία» για τους ερημίτες της Γαύδου «κινητοποίησε» τη δήμαρχο Λίλιαν Στεφανάκη
Η δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη έκανε έφοδο με τα συνεργεία του Δήμου στις παραλίες του νησιού

Η προβολή της εκπομπής «Αυτοψία» για τους ερημίτες της Γαύδου «κινητοποίησε» τη δήμαρχο Λίλιαν Στεφανάκη, η οποία έστειλε συνεργεία για να γκρεμίσουν τις καλύβες τους – Παράλληλα, απείλησε τους ερημίτες ότι θα τους στείλει τον εισαγγελέα

Έφοδο στις παραλίες της Γαύδου έκανε, όπως έγραψε το Cretalive, η δήμαρχος της Γαύδου, μετά και την ανάδειξη του θέματος για ανθρώπους που «μετανάστευσαν» στις αμμουδιές της, ζώντας εκεί χειμώνα – καλοκαίρι, μέσα σε αυτοσχέδιες καλύβες, φτιαγμένες από πέτρες και ξύλα.

H δήμαρχος Λίλιαν Στεφανάκη δήλωσε σχετικά:

“Η ίδια πήγα σήμερα το πρωί για να καθαρίσω τις παραλίες από τα σκουπίδια. Δεν φτάνει που βγήκε ένα πρόσωπο ότι στο νησί κάνει ο καθένας ότι θέλει και πως εμείς δεν κάνουμε τίποτα. Οι πραγματικοί κάτοικοι είναι αναστατωμένοι με την εικόνα που βγήκε προς τα έξω”.

Σε βίντεο που έχει έρθει «στο φως» η δήμαρχος, Λίλιαν Στεφανάκη, μαζί με τον αντιδήμαρχο του νησιού και σύζυγο της, τον εργολάβο Σταύρο Μαραβελάκη καθώς και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον υδραυλικό Γιώργο Μπακαμπάκη, επισκέπτονται τις αυτοσχέδιες καλύβες, με σκοπό να πείσουν τους ερημίτες να τις γκρεμίσουν και να φύγουν από το νησί.