Η Ελλάδα ξεπέρασε την προηγούμενη επίδοση του Τόκιο και μαζεύει μετάλλια

Με την τεράστια και ιστορική νίκη στους κρίκους, η Ελλάδα πάει για ρεκόρ επίδοσης στους Ολυμπιακούς αγώνες, καθώς αυτό ήταν το 5ο μετάλλιο μόνο την πρώτη εβδομάδα της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε νωρίτερα το χάλκινο μετάλλιο.

Λευτέρης Πετρούνιας / Έγραψε ιστορία με χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες (βίντεο)

Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το τρίτο του μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Με βαθμολογία 15.100 ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου όπως και στο Τόκιο και έγινε ο πρώτος αθλητής της ενόργανης ανδρών με τρία μετάλλια σε ένα από τα έξι αγωνίσματα στη μεγαλύτερη γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού.

Τις πρώτες δύο θέσεις κατέλαβαν οι Κινέζοι Γιανγκ Λιου (χρυσό μετάλλιο) και Γινγκουάν Ζου (ασημένιο), που συγκέντρωσαν 15.300 και 15.233 βαθμούς αντίστοιχα.

Η χώρα μας έφτασε τα 5 μετάλλια (ένα ασημένιο / τέσσερα χάλκινα) και ξεπέρασε σε απόλυτους αριθμούς τα τέσσερα μετάλλια που είχαμε στο Τόκιο (δύο χρυσά, ένα ασημένιο, ένα χάλκινο). Έχουμε όμως δρόμο μπροστά μας καθώς αρκετοί αθλητές δεν έχουν αγωνιστεί ακόμα (Τεντόγλου, Καραλής) και κάπως έτσι υπάρχουν ρεαλιστικές προσδοκίες για μία από τις καλύτερες συγκομιδές όλων των εποχών.

Τα 5 μετάλλια είναι προς το παρόν η 6η κορυφαία συγκομιδή για τα ελληνικά χρώματα πίσω από τα 47 μετάλλια στους αγώνες του 1896, τα 16 της Αθήνας (2004), τα 13 του Σύδνεϋ (2000), τα 8 της Ατλάντα (1996) και τα 6 του Ρίο ντε Τζανέιρο (2016).